Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2016-09-26 09.29

Elever från Spekerödskolan – de ungas röst på Bok och Biblioteksmässan

I fredags besökte 15 elever i årskurs 6 från Spekerödskolan Bok och Biblioteksmässan i Göteborg för att på scen berätta om sin medievardag och hur de jobbar med digitala medier i klassrummet.

Eleverna hade tillsammans med sin lärare Christina Löfving blivit inbjudna att dela med sig av hur de arbetar med digitala medier i klassrummet och hur de ser på sin egen roll som mediekonsumenter. Christina Löfving fick 2012 Guldäpplejuryns särskilda pris för sitt inspirerande arbete med medier och IT i skolan. Hon är även författare till boken ”Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen”, och håller i ämnet Media och Informationskunskap på Spekerödskolan.
– Det är extra kul att det är eleverna själva som går upp på scen och berättar om sitt förhållande till sociala medier, säger Christina Löfving.

Eleverna hade planerat sitt framträdande tillsammans med sin lärare. 
– Christina skrev ett manus som vi sedan ändrade i så det blev som vi ville ha det, säger Edvin Amborg efter att han och hans klasskompisar gått av scen. Jag var nervös innan vi skulle gå upp på scenen, men det var väldigt roligt.

– Det kändes lite konstigt att prata i mikrofon, men jag tyckte det gick bra, säger Jamie Andersson. Vi berättade om vad vi använder i skolan och på fritiden, till exempel Kik, Youtube, Pokemon go, Instagram och Snapchat. Vi berättade också om att vi lär oss om internet i skolan, säger Jamie Andersson. Jag tycker det är viktigt att veta vad upphovsrätt är, att man inte får ta bilder från internet hur som helst till exempel.

Medverkan skedde i samarbete med Stenungsunds kommun, Stiftelsen DIU (Datorn i utbildningen) och lärarpriset Guldäpplet.

 

Elever från Spekerödskolan
Elever från Spekerödskolan på Bokmässan

Efter framträdandet fick eleverna träffa barn- och ungdomsförfattaren Mårten Melin.

Elever från Spekerödskolan på Bokmässan

Edvin Amborg och Jamie Andersson tyckte det var roligt att få stå på scen och berätta om sociala medier och hur de jobbar i skolan med digitala medier.

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad av Annica Fredberg, 2016-09-26