Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2017-03-23 10.00

Earth Hour på lördag den 25 mars

Lördag 25 mars 2017 klockan 20.30-21.30 lokal tid är det dags för Earth Hour – världens största miljömanifestation. Under en timme släcker vi våra lampor för att visa engagemang för klimatet.

Earth Hour

Runt om på skolorna i Stenungsund uppmärksammas Earth Hour med både konkreta och större projekt om klimat och hållbarhet. En av de skolor och förskolor som deltar i årets Earth Hour är Kyrkenorumskolan.

- Vi uppmärksammar Earth Hour och klimatfrågan på lite olika sätt, beroende på elevernas ålder, berättar Anita Larsson, lärare och representant för Grön Flagg. Förutom arbeten som görs i klasserna så har vi satt upp affischer runt om på skolan. Alla elever ska bli medvetna om varför vi släcker ljuset på lördag.

Daniel Bringevik, lärare i årskurs fem kommer under fredagen tillsammans med sina elever jobba med frågor kring hur alla kan hjälpas åt att minska energiåtgången och utsläppen av växthusgaser på jorden.
- Vi kommer titta på filmer på WWF:s hemsida och diskutera vad jag som enskild person kan göra för klimatet.

Vill du ha tips och inspiration på hur du förutom att släcka lamporna kan uppmärksamma Earth Hour? Till Earth Hours hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2017-03-23