Information om coronaviruset (covid-19) »
Stenungsunds kommunvapen, länk till startsidan

Publicerad: 2018-10-12 09.31

Årets yrkeslärare jobbar på Nösnäsgymnasiet!

I samband med gymnasiedagarna och ”Future skills” på svenska mässan i Göteborg vann Ronnie Johansson, IT-lärare på Teknikcollege Stenungsund vid Nösnäsgymnasiet i kategorin ”årets yrkeslärare”.

Nösnäs prisutdelning

En erfaren jury bestående av arbetsmarknadens parter och politiska representanter utsåg Göteborgsregionens bästa exempel på samverkan mellan skola och näringsliv. Under ett antal år har priset delats ut för att uppmärksamma och premiera verksamheter inom grundskola, gymnasieskola och företag som arbetar särskilt bra och kvalitativt med samverkan mellan skola och arbetsliv. Förutom Ronnie Johansson som vann Utmärkelsen "Årets yrkeslärare", var även kollegan Daniel Eilhoff, också från Teknikcollege Stenungsund, en av tre finalister.

- Vi är mycket stolta över att återigen få ett stort erkännande för vår goda samverkan med arbetslivet, säger Niclas Brattefors, rektor för Teknikcollege Stenungsund vid Nösnäsgymnasiet. Vi tycker det är viktigt att också våga lyfta fram individuella prestationer och här har vi två lärare som med olika medel visar på goda exempel. Vi är nu den första skolan som vunnit priset i tre kategorier.

Teknikcollege Stenungsund vann samverkanspriset i kategorin ”Bästa företag” 2016, ”Bästa skola” 2017 och nu alltså även ”Bästa yrkeslärare” 2018.

Motiveringen till priset löd:
”Årets yrkeslärare inspirerar både elever och kollegor genom sitt stora engagemang och drivkraft. Genom att arbeta strukturerat har läraren byggt upp en långsiktighet på skolan som bygger på befintliga strukturer. Ett intresse för utvecklingen inom branschen bidrar till att lärarens elevgrupper går ut skolan med en beredskap för att möta kompetensbehovet inom branschen. Ett resultat av lärarens fina samverkan med arbetslivet är en ökning av antalet elever som vanligtvis inte söker sig till detta program. Lärarens arbetssätt bidrar på många sätt starkt till skolans förmåga att tillgodose näringslivets framtida kompetensförsörjning”

Priset utdelades i samband med gymnasiedagarna och ”Future skills” på svenska mässan i Göteborg den 10/10 2018.

En Teknikcollegecertifierad utbildning betyder att företagen har varit med och kvalitetssäkrat innehållet så att det passar deras framtida behov av kompetens. Detta gör att du som gått en Teknikcollegecertifierad utbildning blir attraktiv att anställa.
Utbildningarna bygger på ett nära samarbete med regionens företag. Som studerande skapar du kontakter och får relevanta kunskaper genom att till exempel praktisera, sommarjobba och göra projektarbeten åt företag.

Program som ingår i Teknikcollege är Industritekniska programmet, Teknikprogrammet samt El- och energiprogrammet med inriktning dator- och kommunikationsteknik.

 

Senast uppdaterad 2018-10-12