Stenungsunds kommunvapen

Matsedel förskolor

Serveras på Anrås, Bergsvägen, Brudhammar, Hallerna, Jörlanda, Kyrkenorum, Nytorpshöjd och Spekeröd.

Med reservation för lokala ändringar, varje tillagningskök kan göra ändringar i respektive veckas ordning i matsedel, då annonseras matsedeln lokalt på förskolan.

Varje dag serveras grönsaker, mjölk och bröd.

Specialkost

Vi erbjuder specialkost till de barn som inte kan äta av normalkosten. För att säkerhetsställa att barnen i förskolan får rätt specialkost lämnar familjen Intyg för barn med behov av specialkost. Intyget lämnas till avdelningspersonalen och vidarebefordras till måltidspersonalen. Kontakta avdelningspersonal på förskolan vid behov av specialkost.

Blankett - Intyg för specialkostPDF

Matsedel

Menyplanering: Som en del i vårt hållbarhetsarbete kommer vi under höstterminen att testa planera meny för en kortare period för att arbeta ännu mer säsongsanpassat och se om vi kan minska vårt svinn.

Temaveckor: Enligt önskemål testar vi att lägga in temaveckor i matsedeln, för att alla förskolor ska kunna ta del av den möjligheten. De förskolor som vill arbeta med temat gör det, men oavsett serveras maten på samtliga förskolor (mindre avvikelser kan förekomma). Vi kommer variera teman och tar gärna emot önskemål om teman att arbeta med framöver!

Vi följer Livsmedelsverkets "Bra måltider i förskolan", www.slv.se

Vi serverar alltid ekologisk lättmjölk, MSC-märkt fisk och svensk kyckling och blandfärs på alla våra förskolor.

Smaklig måltid önskar Måltidsenheten

Kontakt

Stenungsunds kommun
0303-73 00 00
kommun@stenungsund.se

Lämna synpunkt

Senast uppdaterad 2020-01-20