Gå direkt till innehållet
Nösnäsgymnasiets logotyp, länk till startsidan

Inriktning Teknikvetenskap

På teknikprogrammet får du arbeta både teoretiskt och praktiskt, ofta i projektform. Du tränar din förmåga att utveckla nya och kreativa lösningar och du lär dig om teknikens utveckling i samhället. Du utvecklar även din förmåga att analysera, se samband och dra slutsatser för att bättre förstå tekniska system.

Denna inriktning är skräddarsydd för dig som önskar fördjupa dina kunskaper inom teknikområdet med fokus på naturvetenskap och matematik.

Teknikvetenskap är en inriktning främst för dig som tänker fortsätta att studera på högskolans tekniska utbildningar. Du läser matematik 4, fysik 2 och kursen teknik 2. Du lär dig att använda matematiska modeller. simulera, styra och reglera för att förstå hur man tänker och arbetar med teknik

Gymnasiearbete

I slutet av utbildningen ska du göra ett gymnasiearbete som utgår från viktiga kunskapsområden på programmet

Efter gymnasiet

Teknikvetenskap är en inriktning främst för dig som tänker fortsätta att studera på högskolans tekniska utbildningar. Hos oss får du en bred utbildning som ger dig behörighet till högskolan.
Teknikprogrammet öppnar dörrar för dig som tycker om att arbeta kreativt och vill skapa lösningar för framtidens tekniska behov.

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad