Gå direkt till innehållet
Nösnäsgymnasiets logotyp, länk till startsidan
Mikael läste Teknik-IT på Nösnäsgymnasiet och arbetar idag som systemspecialist på ett IT-bolag.

Mikael läste Teknik-IT på Nösnäsgymnasiet och arbetar idag som systemspecialist på ett IT-bolag.

Inriktning Informations- och medieteknik

På teknikprogrammet får du arbeta både teoretiskt och praktiskt, ofta i projektform. Du tränar din förmåga att utveckla nya och kreativa lösningar och du lär dig om teknikens utveckling i samhället. Du utvecklar även din förmåga att analysera, se samband och dra slutsatser för att bättre förstå tekniska system.

På inriktningen Informations- och medieteknik får du vara med och utveckla framtidens IT-lösningar, inom såväl nätverksteknik som mobilanpassad webb. Du får utbildning inom högaktuell webbutveckling, och möjlighet att ta certifikat från den marknadsledande aktören Cisco.

Vi är mycket stolta över att vara en Cisco Networking Academy.  Vår gymnasieskola är en av de få i sverige där du har möjligheten att ta sex Cisco certifikat: CCNA (1-4), CCNA IT Essentials och CCNA Security. Vi är också en VMware IT Academy, vilket ger möjlighet till drivna elever att få tillgång till VMwares mjukvaror och fördjupa sina kunskaper inom virtualisering.

Här arbetar lärare som är lika engagerade och erfarna som de bästa i IT-branschen! Vi brinner för vårt yrkesområde och följer ständigt med i branschens utveckling.

Tack vare att vi är ett certifierat Teknikcollege, kvalitetssäkras vår utbildning i samarbete med näringsliv och högskola. Genom att delta i nationella tävlingar som till exempel
Blixtlåset lär du dig att driva verklighetsförankrade projekt. Entreprenörskap genomsyrar all vår utbildning och hos oss har du möjlighet att driva eget företag tillsammans med Ung Företagsamhet.

Cisco

Gymnasiearbete

I slutet av utbildningen ska du göra ett gymnasiearbete som utgår från viktiga kunskapsområden på programmet

Efter gymnasiet

Alla prognoser för arbetsmarknaden är mycket goda, och du kommer att vara anställningsbar direkt efter gymnasiet, eller så väljer du att starta eget. Du får behörighet till Chalmers och andra högskolor, till exempel vår samarbetspartner Högskolan Väst som har Sveriges bästa utbildning för nätverkstekniker.

Din spetskompetens i en av framtidens viktigaste branscher kommer att ge dig oanade möjligheter i livet!

Gymnasieingenjör

Under ditt fjärde år varvas studier i skolan med arbetsplatsförlagt lärande, APL, i 12 veckor. Med fokus på att omsätta praktiska kunskaper till erfarenhet. Utbildningen är både yrkesförberedande och högskoleförberedande. Efter utbildningen blir du gymnasieingenjör!

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad