Gå direkt till innehållet
Nösnäsgymnasiets logotyp, länk till startsidan

Fordonsvård och godshantering (service, underhåll och reparation)

Fordon hemsida gys ny

För dig som tycker om bilar

Programmet för fordonsvård och godshantering håller till i industriområdet Wallhamn på Tjörn. Här finns bilverkstad med modern datautrustning för felsökning. Vi arbetar verklighetsnära med riktiga kundjobb och har även samarbete med försäkringsbolag för övningsprojekt.

På det här programmet får du kunskaper om hur en bil är konstruerad och hur de olika delarna samverkar. Du får färdigheter att utföra arbetsuppgifter inom fordonsvård.

När du läser Anpassad gymnasieskola och programmet för fordonsvård och godshantering (service och underhåll) samläser du med en gymnasieklass på gymnasieskolans fordons -och transportprogram. Du följer gymnasieklassens schema i de programgemensamma kurserna. Alltså de kurser som rör fordonsvård. Du ingår då i en större klass men ofta finns extra personal med i gruppen som stöd. Kurserna inom fordonsvård hålls på vår bilverkstad i Wallhamn. Du är här tisdag-torsdag. När gymnasieklassen ska ha andra kurser så som matte, engelska, svenska kommer du till vårt klassrum på Nösnäsgymnasiet i Stenungsund och läser dina gymnasiegemensamma kurser med andra elever på Anpassad gymnasieskola. Här sker undervisningen i små grupper och du få mycket stöd och hjälp.

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad