Gå direkt till innehållet
Nösnäsgymnasiets logotyp, länk till startsidan

Inriktning Husbyggnad

På Bygg- och anläggningsprogrammet får du lära dig om byggnation och anläggning från planering till färdig byggnad. Byggarbete kräver en god fysik och förmåga att tänka kreativt. Du får arbeta både självständigt och i lag

Inriktningen Husbyggnad ger dig kunskaper inom nybyggnation, renovering och ombyggnation av bland annat bostäder och lokaler. Du får lära dig hur man bygger rationellt, säkert och miljömässigt för att möta branschens krav. Inriktningen ger dig en allsidig utbildning som på sikt leder till yrken inom trä, betong och mureri. På så vis får du viktiga kunskaper om hela byggprocessen.

Poängplan Bygg- och anläggningsprogrammet - husbyggnad 2021 Pdf, 152.1 kB.

Arbetsplatsförlagt lärande/APL

Andra året är det dags att välja yrke och utifrån det arbeta i arbetsplatsförlagt lärande (APL). Två dagar i veckan är du ute på ett företag och jobbar. De övriga dagarna läser du byggteori och gymnasiegemensamma ämnen. Byggteorikurserna fördjupas nu mot ditt yrke.

Sista året har du APL tre dagar i veckan vilket innebär att du får upp till 30 veckors APL under dina tre år här hos oss på Bygg. Du ska också genomföra ett examensarbete där du använder dig av dina teoretiska och praktiska kunskaper.

Efter gymnasiet

På programmet har du möjlighet att välja kurser som ger dig grundläggande behörighet till studier på högskolan.

Tillgången på jobb inom byggnads- och anläggningsarbete har varit stor de senaste tio åren och möjligheterna att få anställning efter utbildningen är goda.

Efter din gymnasieutbildning kan du börja jobba direkt men det är viktigt att skaffa ett yrkesbevis för ditt fortsatta yrkesliv. Det kan du få genom att fortsätta i en lärlingsutbildning på ett företag med kollektivavtal som betongarbetare, murare eller träarbetare.

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad