Gå direkt till innehållet
Nösnäsgymnasiets logotyp, länk till startsidan

Publicerad:

Uppdaterad information om helgens händelse

Efter helgens händelser så är oron stor på skolan hos elever, vårdnadshavare och personal. Skolan sätter in trygghetsskapande åtgärder för att dämpa oron.

Eleven som gjorde publiceringen är avstängd från skolan. Det vapen som togs i beslag av polisen var inget riktigt vapen utan en replika. En förundersökning pågår och leds av åklagare.

Eftersom polisen blev inkopplad i ett tidigt skede och gjorde bedömningen att det inte fanns risk för verkställande så valde vi att hålla skolan öppen. Vi har en tät och bra dialog med polisen och litar samt lyssnar på deras bedömning.

Trygghetsskapande åtgärder på skolan

  • Samtliga entréer till skolan låses för elever (personal har fortfarande möjlighet att använda dessa) med undantag för huvudentrén samt entré på E-plan och D-plan. Precis som vanligt måste både elever och personal använda sitt elev-ID/personal-ID för att komma in förbi spärrarna.
  • Väktare kommer att finnas på plats i skolan resten av veckan. Dessa kommer att vara på plats från tidig morgon fram till att skoldagen är slut.
  • Uniformerad polis kommer också delvis att röra sig i skolan.

Har du som elev eller vårdnadshavare frågor eller funderingar kring skolans rutiner är du välkommen att kontakta aktuell mentor eller skolledning.

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad