Stenungsunds kommunvapen

Publicerad: 2019-09-10 16.33

Nya framgångar för Nösnäsgymnasiet

Varje år delas Göteborgsregionens pris för bästa samverkan mellan skola och arbetsliv; Utmärkelsen, ut till skolor, yrkeslärare och företag i Göteborgsregionen. Nösnäsgymnasiet kammade i år hem två nomineringar.

De sedan tidigare mångfaldigt prisbelönta Teknikcollegeutbildningarna vid Nösnäsgymnasiet i Stenungsund hedrades under förra veckan på nytt då skolan utsågs till en av finalisterna i tävlingen ”årets skola” som arrangeras av Göteborgsregionen. Dessutom är Daniel Eilhoff, processlärare, nominerad som årets yrkeslärare.

- Våra lärare utvecklar skolan så att den matchar arbetslivets krav och stimulerar eleverna att vilja lära sig mer för att möta framtiden. Nomineringarna är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Till detta skall tilläggas en tradition av innovationstänkande genom Ung företagsamhet som också belönats med ett antal utmärkelser. Det är nog de huvudsakliga anledningarna till att vi uppmärksammas på nytt, säger Niclas Brattefors, rektor för Teknikcollege Stenungsund vid Nösnäsgymnasiet.

Nösnäsgymnasiets samverkansföretag Hogia nominerades dessutom i klassen ”årets företag”.

Priset delas ut av en jury bestående av representanter för ett tiotal branschorganisationer och politiska företrädare under högtidliga former i samband med gymnasiedagarna och Future skills på Svenska mässan i Göteborg den 9/10 och 10/10 2019.

nominerad till årets lärare

Daniel Eilhoff, processlärare, nominerad till årets yrkeslärare

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad 2019-09-11