Gå direkt till innehållet
Nösnäsgymnasiets logotyp, länk till startsidan

Publicerad:

Nösnäsgymnasiets Teknikcollege vinner pris för bästa samverkan mellan skola och arbetsliv

I förrra veckan var det prisutdelning på Västsvenska Handelskammaren i Göteborg. GR Utbildning delar årligen ut priset ”Utmärkelsen” för bästa samverkan mellan skola och arbetsliv i de fyra kategorierna Bästa företag, grundskola, gymnasium och yrkeslärare.

Jury i tävlingen är representanter för SAK-rådet (Skola – Arbetsliv – Kontakter) som utgörs av företrädare för Arbetsförmedlingen, Business Region Göteborg (BRG), Företagarna, Göteborgsregionens kommunalförbund (GR), LO, Svenskt Näringsliv, Lärarnas Riksförbund, Lärarförbundet, SACO, TCO och Västsvenska Handelskammaren.

Nösnäsgymnasiets Teknikcollege vann i kategorin ”Årets gymnasieskola”!

Verksamhetschef Niclas Brattefors har nåtts av beskedet och ger följande förklaring till skolans framgångar:

"Vi har under lång tid arbetat i kommunen för att stärka de tekniska utbildningarna och yrkesprogrammens attraktionskraft. Nu har vi fått ytterligare ett kvitto på att vi arbetar i rätt riktning och många har dragit åt samma håll och bidragit till att vi erhållit denna ståtliga utmärkelse. Det finns en politisk vilja i kommunen att satsa på dessa frågor, grundskolan gör ett jättearbete för att göra teknik tillgängligt för en mångfald elever, företagen i kemi- och IT-klustren har verkligen ställt upp och möjliggjort förverkligande av skolans vision ”Öppet för verkligt lärande. Sist men inte minst har vi välutbildade och kompetenta yrkeslärare som brinner för uppgiften”

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad