Gå direkt till innehållet
Nösnäsgymnasiets logotyp, länk till startsidan

Publicerad:

Nösnäsgymnasiet är Årets UF-skola

Igår vann Nösnäsgymnasiet pris som bästa UF-skola på UF-mässan i Göteborg. Nösnäsgymnasiet var inför prisutdelningen nominerade i en lång rad kategorier och utöver priset som bästa skola kammade man hem flera tunga utmärkelser.

Nösnäsgymnasiet har under flera år utmärkt sig som en skola i allra toppklass när det kommer till Ung Företagsamhet. Skolan jobbar brett över programgränserna med UF-utbildningarna och de moment som är kopplat till detta. Under de senaste åren har UF-företag från Nösnäs haft stora framgångar och vunnit flera priser.

Utnämningen och priset som Årets UF-skola är ett resultat av ett hårt och engagerat arbete från hela skolan.

Juryns motivering

Under prisutdelningen under UF-galan den 2 mars motiverades utnämningen av juryn så här:

"För Årets UF-skola är UF-företagandet en del av ett större sammanhang och ett gemensamt mål för att skapa lagkänsla. Skolan har kommit längst i att involvera fler program och lärare. Samarbete över ämnesgränserna prioriteras där fler och fler ämnen och kurser kopplas till UF. Det finns en tydlig plats i skolans årshjul, gymnasieplan och även tjänstefördelningen skruvas mer och mer mot UF. Kommunens näringsliv samverkar tydligt och ambitionen är hög när det gäller att jobba nära det omgivande samhället. Årets UF-skola har UF-verkstad, UF-butik och UF-skrivare. ”Alla kan bli bra, alla kan lyckas”.

Fler priser

Utöver vinsten som årets skola blev det flera pallplatser för UF-företagen från Nösnäsgymnasiet, som var topptio i de flesta kategorier.

Årets Hantverkare – Jeanskudden UF andraplats
Årets Reklamfilm – Re Fruit UF – förstaplats
Årets Säljare – Annie Gustavsson – förstaplats
Årets Monter – TallTvål UF – tredjeplats
Årets Tjänst – LearnIT UF – andraplats

Och som grädden på moset kvalificerade sig eleverna i LearnIT UF och årets säljare Annie Gustavsson till riksfinalen i ungföretagsamhet 2023!

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad