Gå direkt till innehållet
Nösnäsgymnasiets logotyp, länk till startsidan

Publicerad:

Bert-Inge Hogsved (till vänster) delade ut stipendiet till vinnarna Alex Olsson, Pontus Olsson och Karl Johan Söderberg. Med på bild även rektor Anna Jillmyr.

Nösnäselever prisade för bästa entreprenörskap

Eleverna Alex Olsson, Pontus Olsson och Karl-Johan Söderberg på Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet tilldelas Bert-Inge Hogsveds pris för bästa entreprenörskap.

Bert-Inge Hogsveds pris för bästa entreprenörskap instiftades 2011 av Bert-Inge Hogsved och delas varje år ut till studenter inom teknisk fysik, teknisk matematik eller kemiteknik på Chalmers. Med början 2023 delas priset även ut till elever på Nösnäsgymnasiet i Stenungsund.

- På Teknikcollege Stenungsund är vi tacksamma över att på detta sätt få möjlighet att premiera extraordinära prestationer och därigenom också kunna visa på de möjligheter att arbeta med kreativa lösningar på våra tekniskt inriktade program", säger Anna Jillmyr, rektor på Nösnäsgymnasiet och Teknikcollege utbildningar.

Vinnarna Alex Olsson, Pontus Olsson och Karl Johan Söderberg har tillsammans i sitt UF-företag skapat en programmeringslösning för ett infobord på Molekylverkstan som illustrerar Perstorps gröna omställningsprojekt ”Project Air”.

Motiveringen lyder:

”Årets vinnare har visat på ett stort mått av entreprenörskap genom att ta en idé till en säljbar produkt. Hållbarhet går som en röd tråd genom hela projektet alltifrån valet att använda återvunnet material till val av buss och cykel vid behov av transporter. Det fanns redan från början en tydlig vision och ett tydligt koncept för vad man ville uppnå. Projektet kommer att vara till nytta för många och bidra till att öka medveten kring våra klimatavtryck”

Under prisutdelningen medverkade Teknikcollege samverkansföretag, politiska representanter, regional processledare för Teknikcollege Göteborgsregionen, representanter för fackförbund, Nösnäsgymnasiets skolledning och särskilt inbjudna gäster från NOVO Energy.

Läs mer om Bert-Inge Hogsveds pris för bästa entreprenörskap Länk till annan webbplats.

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad