Gå direkt till innehållet
Nösnäsgymnasiets logotyp, länk till startsidan

Hur du ansöker

Sista ansökningsdag

1 februari 2022 är sista dag för ansökan.

Ansökan

Ansökan gör du med hjälp av det nätbaserade systemet Indranet eller genom din studie- och yrkesvägledare. För att göra ansökan i Indranet behöver du en kod som skickas hem till dig från antagningskansliet i Göteborg i början av december.

I Indranet kan du också få information om alla utbildningar och skolor i hela GR/Göteborgsregionen. Till det behöver du ingen kod.

Till Indranet gymnasieantagning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kan jag ändra mitt val?

Omval kan göras fram till slutet av maj, till utbildning med antagningsprov något tidigare. Efter 1 februari måste ändringar göras hos din studie- och yrkesvägledare.

Slutlig antagning sker i slutet av juni. Du får ditt besked via brev från antagningskansliet. Omval därefter innebär att du placeras i kö efter samtliga reserver och du tas bara in om det finns lediga platser.

Kan jag söka vart jag vill?

Inom GR:s 13 samverkanskommuner är det fritt att söka vart du vill, både till kommunala skolor och friskolor och det är ditt betyg som avgör om du kommer in eller inte. Vill du söka utanför GR är det bra om du kontaktar din studie- och yrkesvägledare.

Frisök

Inom ramen för frisök kan du också fritt söka till alla nationella program i hela landet. Du tas emot som sökande men bara till lediga platser efter kommunens/ samverkansområdets egna elever. Blir du antagen genom frisök får du inget inackorderingstillägg, endast ersättning för dagliga resor. Boende, mat och hemresor får du och din familj själva betala.

Kontakt

Nösnäsgymnasiet

Gymnasievägen 2
444 47 Stenungsund
Telefon 0303-73 80 80
expedition.nosnas@stenungsund.se

Senast uppdaterad