Stenungsunds kommunvapen

Det här arbetar vi med på Kopper

Det är ständigt många projekt och intressanta arbetsområden igång på skolan. Här kan du läsa lite om dessa projekt, se vad vi arbetar övergripande med på skolan just nu.

Arbete kring värdegrund

I vår plan mot diskriminering och kränkande behandling arbetar vi med att förbättra olika saker på skolan. I elevenkäter får vi fram vad vi behöver arbeta särskilt med och vi har då tillsammans med vår Trygghetsgrupp arbetat aktivt för att förbättra dessa områden. Dels har det varit aktiva diskussioner ute i klasserna och dels har Trygghetsgruppen gjort filmer för att belysa problemen.

Vid skolstarten och två veckor framåt arbetar alla klasser extra mycket kring värdegrunden. Vi kallar det för Kompisveckor. På olika sätt får alla elever arbeta med frågor som berör våra ledord: Ansvar, Respekt och Utveckling. Detta arbete avstannar så klart inte efter dessa veckor, utan fortsätter under hela läsåret på olika sätt, genom diskussioner och andra aktiviteter.

Gemensamma teman

På skolan har vi arbete i åldersintegrerade grupper F-6 vid olika tillfällen under läsåret. Detta gör vi som en del i arbetet kring värdegrund och delaktighet och för att skapa trygghet på skolan. Läsåret 2016/2017 blev temat Asien och det arbetet startades upp i alla klasser genom olika happenings för att lista ut vilket temaområde det skulle bli. Några hade en quiz för att lista ut temat, några fick gå in i ett rum fyllt med asiatiska saker och försöka klura ut vad vi skulle jobba med.

Eleverna fick sedan jobba i blandade grupper under några måndagar, med olika uppgifter i olika klassrum. Det handlade till exempel om sagor från Asien, olika asiatiska länders flaggor, djur i Asien, de fick också lära sig mer om religioner i Asien och några gjorde egna vulkaner.

På vårterminen hade vi en avslutning med maskerad!

Läsåret 2017/2018 startade vi upp med en härlig Kompisdag på SIF-gården! De nya förskoleklasseleverna fick lära känna skolans elever och personal och de äldre eleverna gjorde verkligen ett gott jobb med att få de yngre att känna sig välkomna! Tillsammans spelades det fotboll, kubb och det dansades och målades mm. Dagen genomsyrades av ledorden Ansvar, Respekt och Utveckling.

Under en vecka i december 2017 arbetade vi med Tema Uppfinningar i anslutning till utdelningen av nobelprisen. Veckan avslutades med nobelmiddag och flera elever och lärare var finklädda.

Under en vecka i maj arbetade hela skolan med tema Havet. Eleverna arbetade i sina åldersblandade grupper kring livet i havet och vår havsmiljö. I matsalen sattes ett jättestort fiskstim upp, som alla elever har bidragit till.

Kompisdagen på SIF-gården 2017

Kontakt

Kopperskolan

Koppersv 62
444 42 Stenungsund
0303-73 80 76

Hitta hitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Senast uppdaterad 2018-06-27