Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Råön och Jordhammarsviken fritidsområde

Strax utanför centrum, söder om Ödsmål ligger Jordhammar. Här svänger du av om du vill besöka Råön och Jordhammarsviken som är ett fritidsområde på en charmig halvö och ett perfekt utflyktsmål för både stora och små.

Bild på karga klippor, med en träbrygga som leder ut i havet längre in i bilden, i förgrunden syns lila blommor.

Ute på Råön finns en dansbana av klassiskt snitt. Känslan av att ha rest tillbaka i tiden är absolut påtaglig. Här arrangeras normalt dans av Bygdegillet i Stenungsund, men fungerar också utmärkt för solodans och medhavda fikakorgar.

Naturen på och runt Råön

För att ta sig ut till Råön passerar man både ridskola och hästhagar. På sommaren får man promenera genom den vackra sjöhagen för att nå ut till målet.

Jordhammarsviken är sedan 2022 ett så kallat biotopsskyddsområde, eftersom den grunda havsviken med standängen intill är en viktig miljö för hotade växter och djur.

Underhåll av fritidsområdet

Det finns en äldre brygga strax söder om dansbanan, men detta är ingen officiell badplats och underhålls ej av Stenungsunds kommun. Bad sker under eget ansvar.

I övrigt ansvarar Stenungsunds kommun för tillsyn av området.

Skadegörelse eller bristande underhåll?

Om du upptäcker skadegörelse eller bristande underhåll som behöver åtgärdas akut kan du kontakta kommunens kontaktcenter så guidar de dig till rätt person, antingen via telefon eller vår e-tjänst.

Telefon: 0303-73 00 00

Kontakta kommunen

Åbacka besöksträdgård

Vid parkeringen intill strandhagen ligger Åbacka besöksträdgård, som är en mysig besöksträdgård i kommunal regi. Här finns hantverk, växter och trädgårdens rum och gångar är anpassade för att den med barnvagn, rullstol och rullator ska kunna ta sig fram utan svårigheter. Medhavd fika får med fördel förtäras.

Hitta hit

Vägbeskrivning till Råön och Jordhammarsviken

Sidan uppdaterad: 2024-04-02