Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Övriga och nya föreningar

Nya föreningar eller föreningar som inte uppfyller krav på någon annan föreningskategori kan registreras i Stenungsunds kommuns föreningsregister och få delvis subventionerad taxa vid bokningar. Föreningen måste då vara öppen för alla och uppbyggd utifrån demokratiska principer.

Nya föreningar är en nybildad förening eller en förenings om inte tidigare är registrerad som barn och ungdom-, kultur-, pensionär-, funktionsrätts- eller föreningar utanför kommunen.

Övriga föreningar är en förening som inte uppfyller någon av ovanstående kategorier, till exempel idrottsförening för vuxna och politiska partier.

Stenungsunds kommun subventionerar bokningar till föreningar som är godkända i föreningsregistret. Det finns även föreningsutvecklare och kultursamordnare som kan stötta föreningar i olika föreningslivsfrågor. På denna sida sammanfattas hur du registrerar din förening i föreningsregistret och vad som kan vara bra att tänka på som ny förening.

Ny förening

Vill du bilda en ny förening kan du kontakta kommunens föreningsutvecklare för att få råd och tips. Det kan vara bra att göra innan du registrerar föreningen hos Skatteverket om ni har för avsikt att söka bidrag.

En förening kan även välja att gå med i ett studieförbund som kan stötta vid bildandet av förening och håller i utbildningar för föreningar, kassörer med mera. Skatteverket ställer många krav på en förening gällande ekonomisk redovisning, deklaration med mera. De har många bra digitala seminarier.

Skatteverket - Ideell förening Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontaktuppgifter till Studieförbund finns i föreningsregistret

Föreningsregister

Ansökan om nyregistrering

I föreningsregistret finns de föreningar som uppfyller Stenungsunds kommuns krav för en ideell förening.

Föreningsregister

Ansökan om nyregistrering

Kontakt

Har du frågor är du välkommen att kontakta kommunens föreningsutvecklare.

Kontakta föreningsutvecklare

Sidan uppdaterad: 2024-06-27