Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Årets förening

Stenungsunds kommun delar varje år ut en utmärkelse samt en summa av 20 000 kronor till en ideell och aktiv förening i kommunen. Syftet med priset är att uppmärksamma föreningar som gör en värdefull insats för föreningslivet och/eller Stenungsunds kommun i stort. Priset ska stimulera och utveckla föreningslivet.

Genrebild på olika figurer som representerar olika föreningar.

Föreslå Årets förening

Vilken förening tycker du ska få utmärkelsen Årets förening?

Förslag på förening kan lämnas av en enskild person, som är boende i kommunen eller av en förening, verksam i kommunen.

Senaste datum för att lämna in förslag för i år har redan passerat, men nytt tillfälle kommer ut kommande år. Vi publicerar länken till nomineringen här när det är aktuellt igen.

Utdelning av utmärkelsen

Utdelning av utmärkelsen Årets förening sker i samband med Nationaldagen den 6 juni.

Förra årets vinnare

Förra året utsågs Stenungsunds basketklubb till Årets förening, med följande motivering:

Årets förening bildades 1971 och har sedan starten haft fokus på att utveckla modiga och glada barn och ungdomar. Med energi och engagemang kämpar klubben, dess ledare och medlemmar för ett bättre Stenungsund med tightare gemenskap. De har under 2022 realiserat sin vision om att göra basketplanen till en mötesplats för alla, genom att placera utomhusplaner vid Kristinedal. Dit strömmar ungdomar som vill vara med och spela och planerna är öppna dygnet runt. Alla är välkomna att använda dem. Uppmuntran till spontanidrott i vårt största bostadsområde vittnar om ett stort och viktigt samhällsengagemang.

Sidan uppdaterad: 2024-04-06