Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Buss, båt och tåg

Stenungsund är ett kommunikationsnav för många trafikslag. Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i kommunen; det finns både bussar, tåg och färja. På den här sidan hittar du bra länkar för din resa.

Kollektivtrafik

Till och från Stenungsund tar du dig lätt med tåg eller buss. Tåg stannar i Svenshögen, Stenungsund och Stora Höga. Mellan Stenungsund och Göteborg tar det 38 minuter med tåget. Till Uddevalla tar det 31 minuter. Expressbussar stannar på flera ställen. Inom kommunen finns det flera busslinjer.

Västra Götalandsregionen ansvarar för kollektivtrafiken via sitt bolag Västtrafik. Information om tidtabeller, hållplatser och resor finns på deras webbplats:

Västtrafik Länk till annan webbplats.

Linjenätskarta Stenungsunds stadstrafik Länk till annan webbplats.

Har du frågor eller synpunkter kontakta Västtrafik på telefon 0771-41 43 00.

Vi har en kontinuerlig dialog med Västtrafik kring kollektivtrafiken i kommunen.

Seniorkort

Vi erbjuder stenungsundsbor över 70 år ett seniorkort, en seniorbiljett, från Västtrafik. Med seniorbiljetten kan du resa kostnadsfritt med kollektivtrafiken inom området zon B som Stenungsund tillhör. Kortet gäller också resor med närbuss och närtrafik, men inte för resor med färdtjänst.

Ett politiskt beslut är fattat gällande seniorkort som innebär att åldern kommer att höjas till 70+ från 1 juni 2024. Mer information kommer skickas ut per post till de som är berörda, längre fram i vår.

Seniorbiljetten är personlig. Det är bara du som får resa med den. Visa legitimation tillsammans med seniorbiljetten vid en biljettkontroll.

Mer information och beställning finns på Västtrafiks webbplats Länk till annan webbplats.

Närtrafik

Närtrafik är kollektivtrafik för dig som vill åka mellan landsbygd och tätort. Till exempel om det inte går bussar där du bor. Du hämtas vid dörren och åker med till någon av kommunens närtrafikshållplatser. Ring Västtrafiks beställningscentral för att beställa resa!

Västtrafiks periodkort gäller inte. Barn under 7 år åker gratis i målsmans sällskap. En enkelresa kostar 42 kronor. Du betalar kontant eller med bankkort.

Tidtabeller, mer information och bokning finns på Vässtrafiks webbplats Länk till annan webbplats.

Pendelparkering

Du som ska åka kollektivt har möjlighet att parkera gratis.

Pendelparkeringar i Stenungsund

Skolskjuts

Skolskjuts

Båtplatser och gästhamn

Gästhamn

Båtplatser

Färja Svanesund

Svanesundsleden går mellan Svanesund på Orust och Kolhättan i Halsefjorden Bohuslän. Färjeledens längd är 830 meter och överfartstiden är fem minuter. Resan med vägfärjan är avgiftsfri.

Svanesundsleden - www.trafikverket.se Länk till annan webbplats.

Flygplats

Den närmaste flygplatsen med linjetrafik är Landvetters flygplats.

Om Landvetters flygplats på Swedavias webbplats Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad: 2024-06-04

Hjälpte informationen på sidan?


Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du vill ha återkoppling
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.