Stenungsunds Konsthall

Stenungsunds Konsthall ligger i Kulturhuset Fregatten i Stenungsund. Här arrangerar Stenungsunds kommun utställningar med ambitionen att erbjuda besökarna en bredd av uttryck. Konsthallen ska utgöra en plattform för välkända och lokala konstnärer, såväl som åt det nya, oetablerade och utmanande.

I konsthallen visas även ett antal utställningar arrangerade av Stenungsunds Konstförening och konstnärsföreningen Konstvandringen i Södra Bohuslän. Här visas också periodvis Stenungsunds kommuns konstsamling i urval.

Välkommen att besöka oss!

Utställningar

Niki Lindroth von Bahr & Johannes Nyholm
6 juni - 20 augusti
Vernissage: 6 juni kl 13

Niki Lindroth von Bahr är konstnär, animatör och regissör, verksam i Stockholm. Hennes prisbelönta kortfilmer görs i stop motion-teknik och har visats på festivaler världen över. Nikis filmer beskrivs som moderna fabler med otroligt detaljerade miljöer. De är berättade med vemod och värme, men innehåller även samhällskritik och har ofta ett musikaliskt inslag.

Johannes Nyholm är konstnär, regissör, manusförfattare och animatör, verksam i Göteborg. Hans prisbelönta filmer har visats på festivaler runtom i världen. Johannes lite skruvade och drömlika filmer blandar ömsint humor och värme med svärta och surrealism.

 

Kommande utställningar


Anna Törnquist & Ania Pauser

27 augusti - 24 september
Anna Törnquist har målat akvarell i många år, men på senare tid har collage, tempera och blandteknik berikat hennes bildvärld med nya uttryck. Staden som livsrum är en återkommande motivkrets, och med teman som ensamhet, flykt och väntan. Ania Pauser jobbar med skulptur, i lera, brons, sten eller trä. Med sina varelser vill hon locka fram oväntade leenden, överraska, väcka liv i barnet inom oss. Arrangör: Stenungsunds Konstförening


Siri Carlén

1 oktober - 19 november
Stockholmsbaserade Siri Carlén skulle kunna betecknas som en modern kolorist. Hennes arbete beskrivs som taktilt, lekfullt, dynamiskt och färgstarkt. Där finns tydliga spår av själva produktionen, materialet och den mänskliga handen. Praktiken spänner över flera fält såsom skulptur, måleri, textil och teckning. Sedan examen från Konstfack 2015 arbetar Siri som konstnär och illustratör. Mest signifikant för Siri Carléns arbete är hennes teckningar i klara pasteller på svarta eller färgade papper, ofta med motiv hämtade från hennes egen vardag, familjen, naturen, klassiska stilleben och mönster.


Jan Stigland
26 november - 17 december
”Långt från ungdomens evighet och som nybliven folkpensionär tänker jag på en rad av Ulf Lundell: ’Gör bara det som du själv vill’. Dock är göteborgska landskap fortsatt en del av min meny, för det är något speciellt med landskapet och det gäller att rapportera om något som man har sett.” - Jan Stigland. Arrangör: Stenungsunds Konstförening

Hitta hit!

Lättaste sättet att resa kollektivt till Kulturhuset Fregatten är att gå av vid busshållplatsen "Stenungsunds Vårdcentral" som ligger 100 meter ifrån Kulturhusets entré. Från Göteborg tar du Stenungsunds Expressen SNU från Nils Ericssonsterminalen. Du kan även ta Västtåget till Stenungsunds Station och promenera därifrån, omkring 10 minuters promenad.

Reser du med bil tar du sikte på adressen Fregatten 1. Utanför Kulturhuset finns generöst med parkeringsplatser.

Öppettider

Måndag - fredag kl 08 - 19
Lördag - kl 11 - 15 Söndag - Stängt
Fri entré!

Prenumerera på Stenungsunds Konsthalls nyhetsbrev!


Anmäl dig här! Länk till annan webbplats.

Vill du ställa ut i Stenungsunds Konsthall?


Ansök om att ställa ut i Stenungsunds Konsthall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Ritning Stenungsunds Konsthall - PDF

Konst i Stenungsund


Vill du veta mer om Stenungsunds Konsthall, skulpturer eller konstvandringar?
Läs mer om konsten i Stenungsund här! Länk till annan webbplats.

Kontakt

Kulturhuset Fregatten

Besöksadress:
Fregatten 1, Stenungsund
0303-818 80

Postadress:
Kulturhuset Fregatten
Fregatten 2
444 30 Stenungsund
kulturinfo@stenungsund.se

Senast uppdaterad