Arbeta som sommarvikarie i socialtjänsten

Jobba med oss i sommar! Vi söker kollegor som vill jobba inom hemtjänst, äldreboende, korttidsenheten, socialpsykiatri, personlig assistans eller funktionshinder. Inom socialtjänsten arbetar vi året runt och varje dag med att möta människor för att ge dem en mer meningsfull vardag. Vi arbetar innovativt, tillsammans, med glädje och omtänksamhet!

Vi rekryterar löpande och söker dig som till exempel vill arbeta som:

  • stödassistent,
  • vårdbiträde,
  • undersköterska
  • eller personlig assistent.

Vi söker vikarier till pass både dagtid, kväll och nattid, vardag som helg.
Alla våra nyanställda timvikarier får en introduktionsutbildning.

Se en film om varför du ska jobba med oss i sommar!

Just du kommer göra skillnad

Hos oss på Funktionshinder och inom Socialpsykiatrin kommer du vara ett stöd i den enskildes vardag som gör att just du är viktig för andra människor!

Du kommer att bidra till att stärka den enskildes möjlighet att aktivt få delta i samhällslivet och leva och bo under trygga förhållanden, att skapa en meningsfull vardag. De dagliga aktiviteterna styrs utifrån den enskildes individuella behov, förutsättningar och önskningar.

Att arbeta inom socialtjänsten innebär att du utför insatser enligt LSS eller SOL, vård och omsorgsinsatser samt att på delegation utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter.

Du får en bra introduktion

Du får en god introduktion med bredvidgång, allt för att skapa en trygghet för dig när du utför dina arbetsuppgifter hos oss. Kräver arbetet läkemedshantering blir du kallad till utbildning.

Arbetstider?

Arbetstiderna är varierande och schemalagda dag/kväll/helgtjänstgöring. Önskar du arbeta natt är tiderna lite varierande beroende var du ska jobba, men tiderna är cirka klockan 21.30-07.00 vardag som helg. Vissa arbetsplatser har jour-pass.

Just du kommer göra skillnad

Är du intresserad av att göra skillnad och har ett genuint intresse av att jobba med människor? Då kan vi erbjuda dig ett omväxlande, utvecklande och roligt arbete som ger dig erfarenheter för livet. När du arbetar hos oss kommer du göra en viktig och uppskattad insats med stor betydelse.

I Stenungsund finns tre äldreboenden

Det finns tre äldreboenden i Stenungsunds kommun; Tallåsen, Hällebäck och Pressaregården. Du kommer att arbeta på något av dessa med att ge omsorg, hjälp och stöd till våra äldre utifrån varje enskild individs behov.

Du får en bra introduktion

Insatserna som utförs ger en trygghet och meningsfullhet för våra äldre. Det är extra viktigt för oss att du trivs och känner dig trygg med dina arbetsuppgifter. Vi ger dig därför en god introduktion med bredvidgång och utbildning i läkemedelshantering.

Arbetstider?

Arbetstiderna är varierande och schemalagda dag/kväll/helgtjänstgöring. Samtliga nattpass inom äldreboenden är mellan klockan 21:30 och 07:00.

 

Hemtjänsten - du arbetar hemma hos våra vårdtagare

Hos oss inom Hemtjänsten kommer din huvudsakliga arbetsuppgift vara att dagligen ge insatser till omsorgstagare som har behov av hjälp och stöd i sitt hem. Det kan handla om allt från en promenad till personlig omvårdnad, men även att laga mat och utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter på delegation.

Du arbetar ofta självständigt

Du arbetar framförallt självständigt men vissa arbetsmoment utförs tillsammans med dina kollegor. Du förflyttar dig med cykel eller bil mellan de olika omsorgstagarna.

Hos Korttidsenheten hjälper du vårdtagare på ett boende

Hos oss på Korttidsenheten utför du dagliga insatser till omsorgstagare som har tillfälligt eller återkommande behov av hjälp och stöd på ett boende.

Insatserna kan vara allt från en härlig frisk promenad med gott sällskap, ge medicin till att ge rehabiliterande insatser för att omsorgstagaren ska kunna återgå till sitt ordinarie hem. Insatserna ger en trygghet och meningsfullhet för våra äldre i kommunen.

Att arbeta inom socialtjänsten innebär att du utför vård och omsorgsinsatser enligt Socialtjänstlagen och på delegation utför insatser enligt hälso- och sjukvårdslagen.

Arbetstider?

Inom ovannämnda verksamhetsområden är arbetstiderna varierande dag-/kväll-/helgtjänstgöring. Om du önskar jobba natt är tiderna lite varierande beroende på arbetsställe, men cirka klockan 21.30-07.00 vardag som helg.

Du får en bra introduktion

Du får en god introduktion med bredvidgång, allt för att skapa en trygghet för dig när du utför dina arbetsuppgifter hos oss. Kräver arbetet läkemedshantering blir du kallad till utbildning.

Just du kan göra skillnad

Har du ett genuint intresse av att jobba och stödja personer i deras livsföring så att de upplever en meningsfull vardag i sitt hem? Du kommer vara ett stöd i den enskildes vardag som gör att just du är viktig för andra människor.

Du hjälper till i den enskildes hem

Som personlig assistent ger du stöd och service efter brukarnas behov och önskemål i dennes hem. Du kommer att bidra till att stärka den enskildes möjlighet att aktivt få delta i samhällslivet och leva och bo under trygga förhållanden, att skapa en meningsfull vardag. De dagliga aktiviteterna styrs utifrån den enskildes individuella behov, förutsättningar och önskningar.

Stödinsatser, omvårdnadsarbete och aktiviteter

Ditt arbete består av planerade stödinsatser, omvårdnadsarbete och aktiviteter tillsammans med brukaren. Insatserna syftar till att främja brukarens integritet, självbestämmande och delaktighet i samhället enligt LSS-lagens intentioner. Det innebär att arbetsuppgifterna hos olika brukare varierar.

Att arbeta inom socialtjänsten innebär att man utifrån arbetsplats utför insatser enligt LSS, vård och omsorgsinsatser, att på delegation utföra hälso- och sjukvårdsuppgifter.

Du får en bra introduktion av oss

Du får en god introduktion med bredvidgång, allt för att skapa en trygghet för dig när du utför dina arbetsuppgifter hos oss. Kräver arbetet läkemedshantering blir du kallad till utbildning.

Arbetstider?

Arbetstiderna är varierande dag-/kväll-/helgtjänstgöring. Den som önskar jobba natt är tiderna lite varierande beroende på arbetsställe, men ca 21.30-07.00 vardag som helg. Vissa arbetsplatser har dygnspass med sovande jour.

Kontakt

Bemanningsenheten

0303-73 73 73
bemanningsenheten@stenungsund.se

Senast uppdaterad