Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Hjärtstartare

Om ett hjärtstopp sker är det bra att i förväg känna till var du hittar närmaste hjärtstartare. Här finner du mer information om kommunens hjärtstartare och hur du ska agera i händelse av plötsligt hjärtstpp i appen Rädda Hjärtat.

Varje hjärtstartare är utrustad med tydliga instruktioner så att vem som helst ska kunna använda dem. Vid användning ska du öppna väskan med hjärtstartaren och följa instruktionerna som finns i väskan, steg för steg.

Varje dag får fler än 20 personer i Sverige plötsligt oväntat hjärtstopp. Genom att omedelbart starta hjärt- och lungräddning och att ge en elektrisk stöt från en hjärtstartare till den drabbade, kan liv räddas.

Därför är det viktigt att det finns hjärtstartare nära till hands, att många vet var de finns och har kunskap om att de är enkla att använda.

Hjärtstartare i Stenungsunds kommun

Hjärtstartarna i Stenungsund är till för alla, och alla får använda dem. Det behövs ingen utbildning, men det finns rekommenderade utbildningar. Anställda i Stenungsund kommun utbildas löpande i hjärt- och lungräddning (HLR) och i hur hjärtstartare används.

Hjärtstartarna är placerade inne i flera av kommunens byggnader, men även på utsidan av byggnader runt om i kommunen. Hjärtstartarna är tillgängliga dygnet runt och sitter utomhus i skåp med värme och ventilering, och underhålls regelbundet.

Kommunens hjärtstartare finns registrerade i hjärtstartarregistret: www.hjartstartarregistret.se Länk till annan webbplats.

Stenungsunds kommun har endast ansvar över hjärtstartare som finns i kommunala byggnader och lokaler. Skulle du upptäcka fel på någon av kommunens hjärtstartare eller vill ha mer information, kontakta kommunens Kontaktcenter.

Har du använt en hjärtstartare?

När en hjärtstartare har använts måste den kontrolleras av våra tekniker. Vi ser till att maskinen är redo att sättas upp och kan användas igen. Om du behövt använda någon av våra hjärtstartare vill vi att du kontaktar oss omgående.

Rädda Hjärtat

Rädda Hjärtat är en app som Hjärt-Lungfonden har tagit fram tillsammans med HL-rådet med syfte att sprida kunskap om hjärt-lungräddning vid plötsligt hjärtstopp. Du kan ladda ner appen Rädda Hjärtat i App Store eller i din Google Play-butik. I appen hittar du instruktioner för hur du ska agera vid händelse av hjärt-lungräddning vid plötsligt hjärtstopp.

Sidan uppdaterad: 2024-03-13