Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Boende för dig med funktionsnedsättning

Personer med funktionsnedsättning kan ha rätt till bostad med särskild service eller annan särskilt anpassad bostad. Det är ett permanent bostadsalternativ för dig med omfattande omvårdnads- och tillsynsbehov.

Bostad med särskild service för vuxna

Om du är vuxen och har en funktionsnedsättning kan du ha rätt till bostad med särskild service eller annan särskilt anpassad bostad.

När du bor i bostad med särskild service måste du ta emot det stöd från personalen som ni har kommit överens om. Om du inte har behov av stöd har du inte heller rätt att bo i denna boendeform.

Bostad med särskild service för barn och ungdom

Om du är under 18 år och på grund av din funktionsnedsättning har så stora behov att du inte kan bo hemma trots stödinsatser, kan du till exempel få bo på ett barn- och ungdomsboende med personal.

Boende för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar är ett permanent boende utanför den egna familjen. Dina föräldrar får komma och hälsa på så mycket de vill och du kan hälsa på dem.

Ansök om stöd

Stödinsatsen, även kallat biståndsinsats, är ofta behovsprövad och utgår från dig och vilket stöd just du behöver.

Ansök om stöd, LSS och SoL

Sidan uppdaterad: 2024-05-20

Hjälpte informationen på sidan?


Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du vill ha återkoppling
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.