Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Juridisk hjälp

Ibland kan man hamna i situationer som behöver lösas med juridisk hjälp. Vi tillhandahåller inte juridisk rådgivning, men vi har på den här sidan samlat några länkar om du till exempel har hamnat i en tvist eller behöver hjälp med att tolka ett avtal.

Konsumenträtt

Behöver du som konsument vägledning? Då kan du vända dig till Konsumentverkets rådgivningstjänst Hallå Konsument.

Hallå Konsuments webbplats Länk till annan webbplats.

Rättshjälp

Om du hamnar i en tvist som du och din motpart inte kan lösa kan du behöva ta hjälp av en advokat eller en annan jurist. Det kan till exempel gälla skilsmässa, regler för arv eller hur ett avtal ska tolkas. För att kunna betala kostnaderna för den advokat eller jurist du anlitar ska du utnyttja rättsskyddet i din hemförsäkring. Om du inte har en sådan försäkring kan du ha rätt till rättshjälp.

Rättshjälpsmyndigheten (domstol.se) Länk till annan webbplats.

Familjerätt

Gäller det separation och frågor som behöver lösas kring vårdnad, boende och umgänge kan vår familjerätt vara till hjälp.

Vårdnad, boende och umgänge

Testamente, samboavtal med mera

Gäller det frågor kring arv, testamenten, samboavtal och liknande kan du vända dig till bland annat begravningsbyråernas jurister, en bankjurist eller familjerättsadvokat. Kontaktuppgifter till advokater nära dig hittar du hos Advokatsamfundet.

Advokatsamfundet Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad: 2024-04-09

Hjälpte informationen på sidan?


Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du vill ha återkoppling
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.