Barn och utbildning
Här bedrivs sommarverksamhet på förskola och fritids
Inne på Brudhammars förskola i centrala Stenungsund pågår full aktivitet trots att det är mitten av juli. Under veckorna 28 till 31 bedrivs sommarverksamhet för så väl förskola som fritids – och vänder sig till barn från hela kommunen.
- Det är roligt att både få möjligheten att lära känna nya barn och nya kollegor under tiden man är här, säger fritidspedagogen Jennie Larsson som till vardags jobbar på Stora Högaskolan.
Under veckan som gått har närmare 50 barn varit på plats varje dag, antingen på förskolan, fritids eller ”nattis”. Under sommarveckorna 28 till 31 finns det personal på plats dygnet runt på Brudhammars förskola, för att underlätta för föräldrar som arbetar under sommaren. I år är fjärde året som förskola och fritids samarbetar under samma tak.
- I år har vi två till tre avdelningar öppna på förskolan och en på fritids, berättar Tindra Gudmundsen som tillsammans med Omoalbanin Mahmoodi och Josefine Mohlin är tre av de som arbetar inom förskolans sommarverksamhet.
Krävs giltig ansökan för sommaröppet
För föräldrar som önskar ha sina barn på förskolan eller fritids under sommaren krävs giltigt arbetsgivarintyg ihop med sin ansökan, i år avslutades ansökningstiden i maj.
På förskolan har det varit 45 barn i snitt per vecka som ansökt om plats under sommaren.
På fritids, som vänder sig till barn mellan sex till tio år, har snittet varit 15 barn i veckan.
- Första veckan hade vi 25 inskrivna, den här veckan 14 varav sju har kommit. Vi hittar på utflykter när vädret tillåter, häromdagen var vi på Molekylverkstan vilket var väldigt uppskattat, säger fritidspedagogen Jennie Larsson.
Barn från hela kommunen
Barnen som är inskrivna på sommarverksamheten kommer från olika förskolor och skolor i kommunen, likaså personalen - vilket kan innebära en utmaning för alla. Inte minst för de allra minsta på förskolan.
- För oss är det viktigt att vi kan skapa trygghet och fasta rutiner eftersom personalen också kan variera mellan veckorna. Då är det extra viktigt att dagarna i alla fall ser likadana ut, säger Tindra Gudmundsen och får medhåll av kollegorna Omoalbanin Mahmoodi och Josefine Mohlin.
- Det är faktiskt fascinerande hur snabbt många barn anpassar sig. De kan komma in här på morgonen utan att ha träffat någon i personalen innan och ändå finna sig till rätta direkt. Det är väldigt kul att se, säger Josefine.
Sidan uppdaterad: 2024-07-19
Hjälpte informationen på sidan?
Har du en fråga du vill få återkoppling på, kontakta oss istället via vår digitala tjänst Kontakta kommunen Länk till annan webbplats..