Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Trafik, resor och utemiljö

Den 5 juli öppnar E6 Stenungsund

Drygt nio månader efter skredet är E6 nu färdigbyggd och öppnas för trafik igen lagom till semestern. Morgonen den 5 juli släpps trafik på och vägen har därmed åter samma kapacitet för trafik som innan skredet inträffade. Samtliga av- och påfarter som påverkats av skredet öppnar samtidigt.

–Det känns riktigt kul att vi kan öppna nu. Vårt fokus har hela tiden varit att öppna vägen så tidigt som möjligt och nu lyckas vi med det, säger projektchefen Daniel Svensson.

Det krävs stora trafikomläggningar för att öppna E6 på ett säkert sätt. Bohuslän och området kring Stenungsund har en stor trafikökning under sommaren. Med respekt för trafiksituationen arbetar Trafikverket kväll och natt för att störa så lite som möjligt.

–Vi rekommenderar trafikanter att om möjligt undvika att ge sig ut och köra på vägarna under avstängningen, säger Anneli Amft, avdelningschef underhåll väst på Trafikverket.

E6 kommer att vara helt stängd mellan trafikplats Stora Höga och Stenungsundsmotet från 19.00 den 4 juli till 06.00 den 5 juli. Trafiken som kört där måste istället köra via väg 170, 770 och 160. Det finns risk för köbildning under avstängningen.

En del av de arbeten som gjorts för att underlätta för trafiken under tiden E6 varit avstängd, till exempel den dubbelriktade rampen vid motet vid Stora Höga, måste nu byggas om innan trafiken kan släppas på igen.

Arbetet med återställande av Ucklumsvägen och Norumsån fortsätter

Stenungsunds kommuns arbete med att återställa Ucklumsvägen och Norumsån fortsätter. Arbetet går framåt och vägen planeras att öppna för genomfartstrafik under hösten 2024.

Sidan uppdaterad: 2024-06-28