Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Uppleva och göra

Stora Höga Kyokushin Karate Utsedd till Årets Förening

Igår eftermiddag tilldelades Stora Höga Kyokushin Karate utmärkelsen "Årets Förening" av Välfärdsutskottet. Utmärkelsen ges till en förening som har gjort en betydande insats för folkhälsan och integrationen i kommunen.

Motiveringen lyder:

”I dojon på industriområdet i Stora Höga tränar nybörjare från 5 år upp till 50-plussare tillsammans med svartbältare.

I nomineringarna lyfter man särskilt fram föreningens familjära känsla. En härligt inkluderande stämning och möjligheten att träna över generationsgränserna. Här kan barn och föräldrar att träna och utvecklas tillsammans.

I nomineringarna lyfts särskilt att Stenungsund sätts kartan genom Nordic Open, Sveriges största tävling för kyokoshin karate. Deltagare från både Norden och övriga Europa välkomnas. Sedan februari hyser man även en korad svensk mästare.

Allmänheten bjuds in till träning en gång i veckan, det bidrar också till folkhälsan. Blir du nyfiken; nybörjare i alla åldrar är välkomna. Det är aldrig för sent att börja med karate!”

Prisutdelningen av de 20 000 kronor som föreningen tilldelas kommer att ske i kulturhusparken på nationaldagen. Föreningen planerar att använda pengarna till att finansiera projekt som främjar inkludering och gemenskap.

- Vi vill tacka alla som har nominerat föreningen och tycker att det är särskilt roligt att bli uppmärksammade av Välfärdsutskottet för föreningens arbete med inkludering. Att ha verksamhet för alla åldrar och möjlighet att träna tillsammans över generationsgränserna är något som vi jobbar mycket för, säger Niklas Ballay, ordförande i Stora Höga Kyokushin Karate

Om Stora Höga Kyokushin Karate

Stora Höga Kyokushin Karate har 200 medlemmar och en egen dojo (träningslokal) i Stora Höga. Förutom träningsgrupper för alla åldrar har de flera SM-medaljörer i föreningen och de anordnar årligen den internationella tävlingen Nordic Open i Stenungsund Arena. Klubben har tagit flera VM, EM och SM guld och medaljer, och har ungefär hälften kvinnliga och manliga medlemmar.

Sidan uppdaterad: 2024-04-30

Hjälpte informationen på sidan?


Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du vill ha återkoppling
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.