Bild från utställning med Siri Carlén 2022

Bild från utställning med Siri Carlén 2022

Stenungsunds Konsthall

Stenungsunds Konsthall ligger i Kulturhuset Fregatten i Stenungsund. Här arrangerar Stenungsunds kommun utställningar med ambitionen att erbjuda besökarna en bredd av uttryck. Konsthallen ska utgöra en plattform för välkända och lokala konstnärer, såväl som åt det nya, oetablerade och utmanande.

I konsthallen visas även ett antal utställningar arrangerade av Stenungsunds Konstförening och konstnärsföreningen Konstvandringen i Södra Bohuslän. Här visas också periodvis Stenungsunds kommuns konstsamling i urval.

Välkommen att besöka oss!

 

Aktuell utställning

25 November - 16 December

Tre bilder sammansatta av, färgstark målning, glas och smyckekonst

Konst av: Evapia Dugstad, Monica Sanborn och Eva Sasioglu

Evapia Dugstad, Monica Sanborn och Eva Sasioglu

Tre vänner med var sitt uttryck: måleri, glaskonst och smyckeskonst.

Konstellationen ”Tre Uttryck”: Tre kvinnor som jobbar med sin konst var för sig men tillsammans bildar en löst sammansatt enhet där delarna kompletterar varandra och helheten blir något mer än sina enskilda beståndsdelar.

Genom våra verk berättar vi en historia. Om vår omvärld eller oss själva. På duken rör sig minnet medan handen väljer färg och form. Glasets olika delar smälter, flyter och rör sig i den intensiva hettan. Metallen sågas, tänjs och förändras. Snart vet man om tanken fått fäste.

En ny konstellation uppstår i mötet mellan konstnär, objekt och uttolkare. I det berörbara och synliga finns något diffust och privat. Meningen blir tydlig för den det berör.

​Arrangör: Stenungsunds Konstförening Länk till annan webbplats.

Kommande utställningar 2024

En blöt fläck - Lisa Ewald

20 januari - 16 mars

Lisa Ewald är konstnär, illustratör och serieskapare. Med hjälp av olika tekniker som sprayfärg och nåltovade figurer undersöks den blöta fläcken och hur den hänger samman med allt från naturkrafter till våra egna känslor.

Vad är en blöt fläck? Är det något som läcker eller känslan av skam? Vilka krav ställer vi på oss själva och vad händer när det svämmar över och droppar?

Lisa Ewald bor i Malmö och är medlem i ”Dotterbolaget”, ett feministiskt serieskaparnätverk. Hon är känd för sina satiriska enrutingar och serier i bland annat Galago och Bang.

 

Konstvandring i Södra Bohuslän

23 mars - 20 april

För 25 året i rad öppnas ateljéer och verkstäder upp och visar konst. Konstvandringen Södra Bohuslän är en ideell förening med yrkesverksamma konstnärer och konsthantverkare i Södra Bohuslän.

 

Ragnhild Lundén

27 april - 25 maj

Ragnhild Lundén målar i akryl och blandteknnik och skulpterar i metall för att tolka världen och leva ut sin fantasi.

Hitta hit!

Lättaste sättet att resa kollektivt till Kulturhuset Fregatten är att gå av vid busshållplatsen "Stenungsunds Vårdcentral" som ligger 100 meter ifrån Kulturhusets entré. Från Göteborg tar du Stenungsunds Expressen SNU från Nils Ericssonsterminalen. Du kan även ta Västtåget till Stenungsunds Station och promenera därifrån, omkring 10 minuters promenad.

Reser du med bil tar du sikte på adressen Fregatten 1. Utanför Kulturhuset finns generöst med parkeringsplatser.

Öppettider

Måndag - fredag kl 08 - 19
Lördag - kl 11 - 15 Söndag - Stängt
Fri entré!

Prenumerera på Stenungsunds Konsthalls nyhetsbrev!


Anmäl dig här! Länk till annan webbplats.

Konst i Stenungsund


Vill du veta mer om Stenungsunds Konsthall, skulpturer eller konstvandringar?
Läs mer om konsten i Stenungsund här! Länk till annan webbplats.

Kontakt

Kulturhuset Fregatten

Besöksadress:
Fregatten 1, Stenungsund
0303-818 80

Postadress:
Kulturhuset Fregatten
Fregatten 2
444 30 Stenungsund
kulturinfo@stenungsund.se

Senast uppdaterad