Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Lämna anbud

Du är välkommen att lämna anbud på aktuella upphandlingar för Stenungsunds kommun. Här kan du läsa mer om hur du går tillväga och vad du bör tänka på när du ska lämna anbud.

Lämna anbud

Stenungsunds kommun annonserar upphandlingar via Mercell Opics databas Länk till annan webbplats.. Kommunen använder ett elektroniskt upphandlingsverktyg, TendSign. Via TendSign tillhandahåller kommuner upphandlingsdokument där det som ska köpas in beskrivs. I systemet kan du ställa frågor till oss där vi också besvarar alla frågor som kommer in från dig som leverantör.

För att lämna anbud skapar du ett kostnadsfritt leverantörskonto i upphandlingsverktyget. TendSign erbjuder även möjligheten att skapa en prenumeration med bevakningstjänst för upphandlingar som du är intresserad av.

Saker att tänka på när du ska lämna anbud:

  • Läs igenom upphandlingsdokumentet ordentligt och se till att ha god koll på sista dag för att ställa frågor och när ditt anbud ska vara inlämnat. Anbud som lämnas in för sent får inte prövas.
  • Tänk på att vara noga med att få med de uppgifter som efterfrågas i anbudet. Vi har inte möjlighet att ta hänsyn till information som kommer in efter sista anbudsdag.
  • Var noga med att gå igenom allt en extra gång innan du lämnar in anbudet. Ett tips är att låta någon annan titta igenom de krav som ställts och kontrollera att du svarat på samtliga och gjort det på det sätt som upphandlingsdokumentet anger.

Är det någonting du inte förstår eller anser vara fel? Då kan du använda sig av fråge- och svarsfunktionen i TendSign för att ställa dina frågor eller framföra dina synpunkter. Genom dialog kan vi tillsammans förbättra avtalet och omfattningen. Det är slutligen kommunen som avgör vilka krav som ställs utefter verksamhetens behov och budget. Du kan vara anonym gentemot andra intressenter och det är bara upphandlaren som ser vem som ställt frågan.

Ytterligare upplysningar och information lämnas av kommunens upphandlingsenhet som du når via vår digitala tjänst:

Kontakta kommunen

Så hanteras ditt anbud

När anbudstiden har gått ut kommer de anbud som kommit in att öppnas och därefter prövas mot upphandlingens krav och kriterier. När vi tagit beslut om vilken eller vilka leverantörer som kommunen avser teckna avtal med, så kommer vi att meddela såväl berörda leverantörer som de som inte blir aktuella för avtal. Tiden för utvärdering av anbud kan ta olika lång tid beroende på upphandling. Vi försöker alltid hantera alla anbud skyndsamt.

Användbara länkar för dig som ska lämna anbud

TendSign - Upphandlingsverktyg för Stenungsunds kommun Länk till annan webbplats.

TendSign är kommunens upphandlingsverktyg och det är i TendSign som vi annonserar våra pågående upphandlingar. I TendSign kan du som leverantör få tillgång till våra upphandlingsunderlag samt lämna anbud och ställa frågor.

Upphandlingsmyndigheten Länk till annan webbplats.

Upphandlingsmyndigheten har till uppdrag att stödja och utveckla offentliga verksamheter att på bästa sätt säkerställa sunda offentliga affärer för en hållbar framtid. Information finns om hur du deltar som leverantör i offentlig upphandling, och vad som är viktigt att tänka på. Du kan också läsa mer om anbudsprövning och utvärdering hos Upphandlingsmyndigheten.

Konkurrensverket - Upphandling Länk till annan webbplats.

Konkurrensverket är tillsynsmyndighet för offentlig upphandling. Deras uppgift är bland annat att arbeta för en effektiv konkurrens i privat och offentlig sektor till nytta för konsumenterna samt en effektiv offentlig upphandling till nytta för det allmänna och marknadens aktörer.

Sidan uppdaterad: 2024-04-02

Hjälpte informationen på sidan?


Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du vill ha återkoppling
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.