Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

E-handel för upphandlade leverantörer

Är du en av våra upphandlade leverantörer? Här kan du läsa om vad som är bra att tänka på när du ska ansluta dig till vår e-handel.

E-handel

Fördelen med ett e-handelssystem är att alla användare på ett lättöverskådligt sätt får tillgång till och kan jämföra alla varor och artiklar från de leverantörer som kommunen slutit ramavtal med. När den önskade varan valts kan beställning sedan göras direkt till leverantören i detta system. När leverans sedan skett så kan mottagen vara kvitteras i systemet. Tanken med systemet är underlätta för den enskilde beställaren i organisationen att beställa rätt vara av rätt leverantör på ett effektivt sätt.

Bra att veta när du ska ansluta dig

E-handel kan ske på många olika sätt och ofta pratar man om olika affärsprocesser. Det innebär att elektroniska meddelanden används efter behov.

Ibland är faktura det enda meddelande som skickas och vid andra tillfällen innehåller affärsprocessen flera olika meddelanden.

Tänk på att det är e-handelskraven i upphandlingen och dialogen mellan köpare och säljare som avgör vilken affärsprocess som används.

Här är några exempel på kombinationer av meddelanden som ofta används:

  • Varor: produktkatalog, inköpsorder, faktura
  • Tjänster: inköpsorder, faktura
  • Livsmedel: produktkatalog, inköpsorder, orderbekräftelse, leveransavisering, faktura

E-handel | SFTI | SKR Länk till annan webbplats.

 

Har du några frågor?

Kontakta kommunen

Sidan uppdaterad: 2024-04-02

Hjälpte informationen på sidan?


Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du vill ha återkoppling
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.