Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Kommunen som arbetsgivare

Är du en av våra nya medarbetare, eller är du nyfiken på hur det är att arbeta i Stenungsunds kommun? Vi är den största arbetsgivaren i Stenungsund och på den här sidan hittar du information om hur det är att ha oss som arbetsgivare.

Välkommen till Stenungsund

Välkommen till Stenungsund – en pärla vid västkusten där havet möter skogen. Vi är en expanderande kustkommun med snart 28 000 invånare. Hos oss finns boendemiljöer nära havet, goda möjligheter till friluftsliv och rekreation med ett välutvecklat kultur- och föreningsliv.

Stenungsund - nära Göteborg och Uddevalla

Stenungsund ligger på ett bekvämt pendlingsavstånd från Göteborg och här finns bra kommunikationer. Från Göteborg tar du dig till Stenungsund på 38 minuter med tåg och en knapp timme med buss. Vi finns också på bekvämt pendlingsavstånd från till exempel Uddevalla.

Kommunen är den största arbetsgivaren

Kommunen är den största arbetsgivaren i Stenungsund. Vi är ungefär 2500 medarbetare i hundratals olika yrkesroller och alla är lika viktiga. Hos oss jobbar allt från undersköterskor och lärare till samhällsplanerare, ekonomer och servicevägledare. Vi har också flera timanställda anställda som arbetar i vår kommun. Vem vet, någon av dem kanske blir din nya kollega?

Alla arbetar vi dagligen för våra invånares bästa. Tillsammans gör vi skillnad för både hållbar samhällsutveckling och människor i deras vardag.

Vi erbjuder stabila anställningsvillkor och möjlighet till personlig och professionell utveckling.

Våra ledord är helhetssyn, öppenhet, delaktighet och insyn.

Gilla både jobbet och fritiden

Trivsel och arbetsmiljö är viktiga faktorer som vi tar stor hänsyn till. Vi erbjuder dig en arbetsplats där du har möjlighet att påverka och ta ansvar, få utvecklas i din profession och där balans i livet är en självklarhet.

Förmåner

Som anställd i Stenungsunds kommun har du flera förmåner.

Vid månadsanställning får lön redan samma månad du börjar hos oss, förutsatt att du börjar din anställning innan datum för att månadslönen har justerats.

Hälsa och friskvård är viktigt för att du ska orka jobba och kunna bidra på din arbetsplats. Vi erbjuder därför en friskvårdsersättning som du kan använda till exempelvis träning, massage eller kostrådgivning.

Många som jobbar i Stenungsunds kommun omfattas av avtal om årsarbetstid och flexibel arbetstid. Det gör att du, då det är möjligt, kan påverka din arbetstid. Flextid förutsätter att det finns ett förtroende och ömsesidig respekt mellan arbetsgivare och medarbetaren samt de fackliga organisationerna.

Flextid får inte innebära att arbetets kvalitet och servicenivå försämras. Det får inte heller innebära att den fysiska eller psykosociala arbetsmiljön försämras eller motverkar de bestämmelser som till exempel gäller övertid enligt arbetstidslagen. Detta förutsätter planering och samverkan i arbetsgrupperna.

Ansvarig chef har ett ansvar för att följa upp och stämma av både flextidssaldo och övertid med medarbetare.

I Stenungsund strävar vi efter att hela tiden förbättra servicen till kommunens invånare. Då är det viktigt att vi utvecklar och utbildar våra medarbetare och chefer. Varje år får du möjlighet till kompetensutveckling både för dig själv och tillsammans med dina arbetskamrater.

En förmån för dig som medarbetare på Stenungsunds kommun är att vi betalar in till din tjänstepension som är ett komplement till den allmänna pensionen. Pensionsavtalet som du omfattas av heter AKAP-KR.

Mer information finns på Pensionsvalets webbplats Länk till annan webbplats.

Som anställd i Stenungsunds kommun omfattas du även av personalförsäkringar:

  • AGS-KL - Ett komplement till sjukersättningen
  • TFA-KL - Trygghetsförsäkring vid arbetsskada
  • TGL-KL - Tjänstegrupplivförsäkring

Försäkringarna via AFA Försäkring Länk till annan webbplats. gäller enligt kollektivavtalet.

Välkommen till oss! Du och andra nyanställda behöver förstå din del i helheten och hur kommunen egentligen fungerar. Därför är det viktigt att du får en ordentlig introduktion till din nya arbetsplats.

Hos oss får du introduktion i den enhet där du kommer att jobba. Alla nyanställda får också vara med på en introduktionsdag där du får information om kommunens olika verksamheter och får en guidad busstur i kommunen.

Som sommarvikarie inom socialtjänsten får du möjlighet till specifika utbildningar som både är webbaserade och med praktiska moment. Du får också möjlighet att gå bredvid.

Det antal semesterdagar du får baserad på din ålder:

  • Upp till 39 år: 25 dagar semester per år
  • 40-49 år: 31 dagar semester per år
  • 50 år eller äldre: 32 dagar semester per år.

Som medarbetare i Stenungsunds kommun har du i vissa fall möjlighet att växla in innevarande års semesterdagstillägg mot extra ledighet. Detta görs i så fall efter överenskommelse med din chef.

Om du arbetar mer än en timme om dagen vid dator kan du ha rätt till synundersökning, som arbetsgivaren betalar. Om synundersökningen visar att det finns behov av terminalglasögon kan vi betala för dem.

Sidan uppdaterad: 2024-04-23