Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Länk till startsida för Nösnäsgymnasiet

Fordons­­vård och gods­­hant­­ering - service, under­håll och repara­tion

Din gymnasietid hos oss ska vara rolig och givande. Vi samarbetar därför med omvärlden och dig för att utforma utbildningen efter ditt intresse. Vi vill att lärande ska vara på riktigt. Det här är programmet för dig som tycker om bilar.

På det här programmet får du kunskaper om hur en bil är konstruerad och hur de olika delarna samverkar. Du får färdigheter att utföra arbetsuppgifter inom fordonsvård.

Samläser med gymnasieklass

När du läser Anpassad gymnasieskola och programmet för Fordonsvård och godshantering - service och underhåll, samläser du med en gymnasieklass på gymnasieskolans fordons- och transportprogram. Du följer gymnasieklassens schema i de programgemensamma kurserna. Alltså de kurser som rör fordonsvård. Du ingår då i en större klass men ofta finns extra personal med i gruppen som stöd.

Bilverkstad i Wallhamn

Programmet för fordonsvård och godshantering håller till i industriområdet Wallhamn på Tjörn. Här finns bilverkstad med modern datautrustning för felsökning. Vi arbetar verklighetsnära med riktiga kundjobb och har även samarbete med försäkringsbolag för övningsprojekt.

Mycket stöd och hjälp

När gymnasieklassen ska ha andra kurser, så som matte, engelska och svenska, kommer du till vårt klassrum på Nösnäsgymnasiet i Stenungsund. Här läser dina gymnasiegemensamma kurser med andra elever på Anpassad gymnasieskola, där undervisningen sker i små grupper och du få mycket stöd och hjälp.

Arbetsplatsförlagt lärande

En stor del av din utbildning genomförs som arbetsplatsförlagt lärande, APL.

Omfattar 2500 poäng

Utbildningen omfattar 2500 poäng. Undervisningstiden är 3600 timmar fördelat på fyra år.

Efter gymnasiet

Utbildningen är fyra år och efter avslutad utbildning har du kunskaper för arbete inom ditt valda område.

Sidan uppdaterad: 2024-03-26