Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Länk till startsida för Nösnäsgymnasiet

Vinnare av Bert-Inge Hogsveds pris för bästa entreprenörskap korade!

Årets vinnare

Bert-Inge Hogsveds pris för bästa entreprenörskap instiftades 2011 av Bert-Inge Hogsved, själv teknisk fysiker, och priset delas ut varje år till studenter inom teknisk fysik, teknisk matematik eller kemiteknik med fysik på Chalmers. Med början 2023 delas priset även ut till elever på Teknikcollege på Nösnäsgymnasiet i Stenungsund.

”På Teknikcollege Stenungsund är vi tacksamma över den goda samverkan mellan skolan och det lokala näringslivet som ger oss möjlighet att premiera extraordinära prestationer och inspirera framtidens entreprenörer, säger Anna Jillmyr, rektor för Teknikcollege utbildningar”

Lyckliga vinnare blev Viktor Ahlström, Simon Carlsson och August Josefsson som tillsammans i ett UF-företaget STO återbruk levererat en affärsverksamhet som både är lönsam och hållbar.

Motiveringen lyder som följer: "Bert-Inge Hogsveds pris för bästa entreprenörskap tilldelas August Josefsson, Simon Carlsson och Viktor Ahlström för deras arbete med STO Återbruk UF. Genom att reparera och återanvända gamla föremål har de erbjudit hållbara alternativ till traditionell konsumtion, samtidigt som de har minskat avfallsmängden och främjat resurseffektiviteten.

Årets vinnare har på kort tid förvandlat en idé till lönsamma produkter och visat på ett imponerande mått av entreprenörskap. STO Återbruk UF har skapat en framgångsrik verksamhet samtidigt som de aktivt bidragit till en ökad medvetenhet om hållbarhet och miljöansvar bland allmänheten."

Priset delades ut i Nösnäsgymnasiets toppmoderna matsal inför ögonen på Stenungsunds näringslivs och utbildningsanordnares representanter.

Sidan uppdaterad: 2024-05-23

Hjälpte informationen på sidan?


Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du vill ha återkoppling
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.