Allt om skolstarten
Din gymnasietid ska vara rolig och omväxlande. På Nösnäsgymnasiet tänker vi utanför boxen, vi öppnar dörrarna och tar in inspiration utifrån. Men vi tittar också inåt och försöker hitta det som driver just dig. Tillsammans hittar vi din väg framåt. Välkommen till Nösnäs – gymnasiet som är öppet för verkligt lärande.
Var och när är uppropet?
Elever som börjar åk 1, HT-24 på Nösnäsgymnasiet är välkomna onsdagen den 21 augusti till vår huvudentrén. Du kommer guidas vidare vid ankomst för upprop i Aulan. Uppropen sker på 4 olika tider beroende på vilket program du ska gå.
Upprop programvis i Aulan
Klockan 08.35:
Barn- och fritidsprogrammet (BF)
Fordons- och transportprogrammet (FT)
Naturvetenskapsprogrammet (NA)
Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)
Vård- och omsorgsprogrammet (VO)
Klockan 09.15:
Industritekniska programmet – driftsäkerhet och underhåll/svetsteknik (INI)
Industritekniska programmet – processteknik (INP)
Teknikprogrammet (TE)
Klockan 10.00:
Bygg- och anläggningsprogrammet (BA)
El- och energiprogrammet (EE)
Lärlingsutbildningar – alla programmen (LL)
Klockan 10.45:
Ekonomiprogrammet (EK)
Försäljnings- och serviceprogrammet (FS)
Vårdnadshavares kontaktuppgifter
Vårdnadshavare behöver innan du börjar hos oss gå in via länken nedan och fylla i sina kontaktuppgifter. Detta för att vi ska kunna nå vårdnadshavare vid behov. Varje vårdnadshavare behöver gå in och via länken och bekräfta/fylla i sina uppgifter. Det går inte att fylla i e-tjänsten för annan person.
Vårdnadshavares kontaktuppgifter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Klassindelning
På vissa av våra program finns flera klasser. Vilken klass du blivit placerad i får du reda på i samband med uppropet. Klassindelningen sker utefter en fördelning av kön, bostadsort, specialidrott, språk m.m.
Rutiner vid önskemål om klassbyte
Elev kontaktar mentor om eleven anser sig ha dokumenterade sociala, psykologiska, mediciniska och pedagogiska skäl som kan ge grund för ett klassbyte. Vårdnadshavare och elev skriver ett brev/ mail med skäl för klassbyte. Där ska också dokumentation som styrker klassbyten finnas. Rektor är mottagare av underlaget. Ansökan ska vara undertecknad av vårdnadshavare och lämnas till rektor. Beslut meddelas till mentor som i sin tur meddelar eleven snarast möjligt.
Du fotas för ett passerkort/ id-kort
Nösnäsgymnasiet är en låst skola och du behöver ett passerkort/elev-id för att komma in. Under första eller andra dagen kommer du att fotograferas. Fotografierna används även till en porträttkatalog
Du får ett passerkort/ id-kort
Passerkortet fungerar som ett elev-id på skolan och det visar du upp för att komma in genom skolans entré, eller exempelvis när du ska låna nyckel och hämta ut busskort. Första dagen får du ett lånekort istället för id-kort, tills det med foto blir klart.
Vi arbetar digitalt
Egen dator
Som elev disponerar du en laptop att använda i skolarbetet. Du får också ett konto för vårt nätverk med tillhörande e-postadress. Får du problem med din dator så vänder du dig till vår it-support på skolan.
Efter att du mottagit din dator fyller du i e-tjänsten nedan:
Lärplattform och Teams
Vi använder Haldor och Teams som pedagogiska plattformar, och kommunikation
mellan personal, elever och vårdnadshavare. På Nösnässidan i Teams hittar du information om vad som händer på skolan och i din kurs, till exempel prov och större inlämningsarbeten samt viktig information om skolans verksamhet.
Microsoft Office 365
Som elev på Nösnäsgymnasiet har du tillgång till ett konto i Microsoft Office 365.
MS Office 365 är en plattform för att arbeta tillsammans, ett arbetsverktyg. Du når
detta arbetsverktyg från vilken dator/surfplatta/smartphone som helst, förutsatt att
du har en uppkoppling mot Internet.
Bor du på annan ort?
Du kan ha rätt till inackorderingtillägg eller busskort.
Här kan du läsa mer om studiemedel och bidrag.
Sidan uppdaterad: 2024-09-24
Hjälpte informationen på sidan?
Har du en fråga du vill få återkoppling på, kontakta oss istället via vår digitala tjänst Kontakta kommunen Länk till annan webbplats..