Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Om distansstudier på högskolan

I samverkan med ett tiotal högskolor och universitet driver Vuxenutbildningen ett lärcentrum på Hasselbacken. Med hjälp av distansstudier kan du studera högskoleutbildningar från hela landet. Här kan du läsa mer om distansstudier på högskolan.

Det är möjligt att studera på distans via vuxenutbildningen vilket gör det möjligt att gå en högskoleutbildning utan att behöva flytta till en annan stad. För många av dem som i dag studerar på Vuxenutbildningen innebär det här en mycket smidig övergång från gymnasie- till högskolestudier. Distansstudierna sker främst i samarbete med Karlstads universitet.

Att studera på distans

Du behöver inte flytta för att läsa på högskolan. Stenungsunds Lärcentrum ger dig möjlighet att bedriva högskolestudier på hemmaplan. Du blir inskriven vid den högskola som anordnar kursen/utbildningen, men undervisningen bedrivs i huvudsak lokalt via videokonferens eller genom tillresta lärare. Några gånger per termin träffas studentgruppen på högskolan och oftast någon dag per vecka på lärcentrumet.

Vi på vuxenutbildningen vill gärna hjälpa dig som studerar på distans. Förutom lokaler för undervisning har vi bokningsbara grupprum, skrivare och kopiatorer och enskilda studieplatser.

De fristående kurserna ges ofta på kvarts- eller halvfart och kan vara smidigt att studera om du arbetar samtidigt vilket gör att de går att kombinera med arbete. Reglerna för antagning är de samma som för all högskoleutbildning och antagningen görs inte av oss, utan av respektive högskola.

Distanstentamen

Om du är folkbokförd i Stenungsunds kommun och läser en distansutbildning på Karlstads universitet kan du skriva din tenta på distans. Tentan är kostnadsfri om det är en av de kurser som vi i Stenungsunds kommun erbjuder. För övriga kurser är det en administrationsavgift på 200 kronor.

Förutsättningen är givetvis att din kursledare ger dig tillåtelse att göra tentan på distans. Om du ska skriva din tenta på distans behöver du boka en tid. Kontakta kommunens kontaktcenter så guidar de dig till rätt person, antingen via telefon eller vår e-tjänst.

Telefon: 0303-73 00 00

Kontakta oss

Sidan uppdaterad: 2024-04-19