Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Frågor om vuxenutbildningen

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna vi brukar få när folk kontaktar oss. Hittar du inte svar på din fråga? Tveka inte att kontakta oss!

Ta kontakt med din lärare.

Du får söka från och med höstterminen det år du fyller 20 år (eller har examen eller studiebevis från gymnasiet).

Nja, grundregeln är att du ska läsa i din hemkommun, men eftersom vi har ett samarbete med Tjörn, Kungälv, Ale och Lilla Edet kan du som bor i någon av dessa kommuner oftast få läsa hos oss. Förutsättningen är att hemkommunen står för kostnaderna. Dessutom samarbetar vi med Göteborgsregionen (GR) om en mängd yrkesutbildningar som du också får söka till.

Läs mer om Göteborgsregionens yrkesutbildningar på GRvux.se Länk till annan webbplats.

Vi har inte höst-/vårtermin. Läsåret delas istället in i perioder. Det gör att vissa kurser kan börja andra tider på året. För att se när din utbildning startar kan du läsa mer under respektive utbildning för startdatum eller prata med någon av våra studievägledare.

Efter att du sökt och blivit antagen blir du kallad till ett upprop - i allmänhet i samband med en periodstart - men i vissa fall kan du få börja vid annan tidpunkt. Prata med någon av våra studievägledare om sådana önskemål.

För heltidsstudier krävs det 20 poäng per vecka. Om du läser på yrkeshögskola krävs det 5 poäng per vecka. Du kan även studera på deltid. Då är det andra poängsummor som gäller.

Utöver den schemalagda undervisningstiden har du också möjlighet att få extra stöd av din lärare. Prata med din lärare om du behöver extra hjälp.

Några av våra kurser kan läsas, åtminstone delvis, hemifrån. Efter kontakt med respektive lärare finns det möjlighet att komma överens om en fungerande modell. När det gäller kvällskurser är det i dagsläget matematik, engelska och svenska som ges på kvällstid. För tillfället sker detta på måndagskvällar.

Du kan enkelt beställa betygsunderlag i vår e-tjänst nedan.

Beställ betygsunderlag

Högskoleprovet äger rum två gånger per år. Sista anmälningsdag för det prov som äger rum under våren är 15 februari. Sista anmälningsdag för det prov som äger rum under hösten är den 15 september. Provet äger alltid rum på en lördag, så provdatumen kan variera beroende på när helgerna infaller. Anmälan och mer information hittar du på Studera.nu Länk till annan webbplats..

Studiemedel ansöker du om hos CSN.

Ansök om studiemedel hos CSN. Länk till annan webbplats.


För att se hur mycket du kan få kan du även titta på vår sida om Studiestöd, bidrag och lån.

Som studerande på Vuxenutbildningen är du försäkrad under skoltid, det vill säga  under den tid du deltar i av kommunen bedriven verksamhet, samt direkt färd till och från denna verksamhet.

Du har möjlighet att lämna dina synpunkter, förslag eller frågor till kommunen genom att kontakta oss. Det gör du enkelt via vår e-tjänst nedan.

Kontakta kommunen

Sidan uppdaterad: 2024-04-19