Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Ungdomars inflytande

Stenungsund främjar ungdomars engagemang och tar tillvara på ungdomars intressen utifrån deras förutsättningar.

Ungdomars inflytande på fritidsgårdarna

På fritidsgården är det DU som bestämmer vad som ska hända. Tillsammans med fritidsledarna planerar och genomför du och dina kompisar era egna idéer. Det kan vara stora idéer som sträcker sig över en längre tid, såsom att planera en spelning eller ett läger. Likaså kan det vara mindre idéer som man genomför under kvällen. Det viktiga är att du själv är delaktig så din tid på fritidsgården blir som du vill ha den.

Varje år genomför vi en enkät bland våra besökare på fritidsgårdarna. Enkäterna genomförs i samarbete med Keks.

Kvalitetssäkring av fritidsgården (Keks)

Keks är ett nätverk för samverkan kring kvalitetssäkring och kompetensutveckling av fritidsverksamheten. Keksnätverket riktar sig till kommuner men även till andra aktörer som bedriver öppen fritidsverksamhet.

Enkäten är evidensbaserad och keksnätverket stöds av Ungdomsstyrelsen. Med enkäten mäter vi ungdomars syn och upplevelse av tillgänglighet, utbud, trygghet, trivsel, miljö, delaktighet och gemenskap på fritidsgården.

Stenungslanten ger ungdomar möjlighet att utveckla sina idéer

Är du ung och har en idé, men saknar pengar för att genomföra din idè? Vill du ordna ett LAN, en skatetävling, en dansuppvisning, en konsert, en EPA-träff, en pysseldag, ett läger, ett konvent för spel eller cosplay eller kanske något helt annat. Stenungslanten är ett stöd som delas ut av Kultur och Fritid så att du kan förverkliga din idé.

Läs mer och ansök om Stenungslanten här.

Ungdomsdialog med politikerna

Ungdomsdialogen är en dialog mellan lokala politiker och ungdomar i årskurs 8 till 9 samt gymnasiet. Dialogen sker varje år i november.

Lokal uppföljning av ungdomspolitiken (LUPP)

För oss i Stenungsund är ungdomars åsikter, erfarenheter och tankar om framtiden viktiga. Under hösten genomförs ungdomsundersökningen Lokal uppföljning av ungdomspolitiken, LUPP. Då får du som går i årskurs 8 eller andra året på gymnasiet svara på frågor som rör allt från skola, fritid och inflytande till trygghet, hälsa, arbete och framtid.

Läs mer om LUPP

Sidan uppdaterad: 2024-04-02

Hjälpte informationen på sidan?


Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du vill ha återkoppling
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.