Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Kurs i piano och keyboard

Pianot är både ett melodi- och ett harmoniinstrument. Att spela piano ger en god allmänmusikalisk grund där man lär sig spela alla typer av musik, både solistiskt och tillsammans med andra instrument.

Anmäl dig till en kurs

Du får anmäla dig till din valda kurs tidigast vårterminen innan du börjar i den årskurs som krävs. Om du har fått en plats på en kurs behöver du inte anmäla dig igen, utan behåller din plats mellan skolåren. Kursen du väljer fortsätter tills du tar studenten, fyller 20 år, eller väljer att sluta.

Anmäl dig till piano och keyboard

Piano och keyboard

Åldersgräns: Årskurs 3 till 9 och gymnasiet
Terminsavgift: 800 kronor
Gruppstorlek: 1 till 2 elever
Plats:
Kulturhuset Fregatten
Tid: 20 minuter. Lektionen är en vardag utanför skoltid fram till senast 19.00. De tider du kan välja mellan beror på vilka tider som är lediga i lärarens schema när det är din tur att få en plats. Om du inte kan tacka ja till någon av tiderna som erbjuds går det bra att vänta kvar först i kön.

Piano och keyboard är tangentinstrument som du spelar genom att trycka på tangenterna med fingrarna. Pianot är ett stort instrument med många tangenter som spelar olika toner när hammare inuti slår på strängar. Keyboard är en elektronisk version som kan vara mindre och spela olika ljud och rytmer. Både piano och keyboard är mångsidiga och används i nästan alla musikstilar. Om du vill spela melodier, ackord och kanske komponera egna låtar, är piano eller keyboard ett fantastiskt val.

Det är viktigt att man har ett bra instrument i början. Du behöver ha ett akustiskt piano eller ett digitalpiano med vägda tangenter. Det är ett krav för att få gå kursen. I samband med att du erbjuds en plats kommer din lärare att informera dig om vilket instrument som är lämpligt att köpa.

Har du ångrat dig?

Du som är ny elev har två veckor på dig från den första erbjudna lektionen att avsäga dig din plats. Gör du det kostar det ingenting. Avanmäler du dig senare än vid den tredje erbjuda lektionen kommer du att få en faktura av oss på hela terminsavgiften – oavsett om du kommit på någon av lektionerna eller inte.

Avanmäl dig från din kurs Länk till annan webbplats.

Sidan uppdaterad: 2024-05-23