Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Startsida för Stenungsunds kommun

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Hallernaskolan F-9

På Hallernaskolan får varje individ växa genom kunskap, glädje och trygghet.

Personalen är närvarande, engagerade, inspirerande och bekräftar och vägleder barnen. Lärandet sker på ett lustfyllt och utmanande sätt genom upplevelser och delaktighet. Med vårt arbetssätt ger vi barnen verktyg för att kunna stå för vad de tycker, tänker, känner, säger och gör.

Hallernaskolan är en F-6 och 7-9 skola i centrala Stenungsund med närhet till natur och aktiviteter av olika slag.

På Hallernaskolan står eleven i fokus, och vi strävar efter att erbjuda en flexibel organisation som möjliggör individuellt arbete baserat på varje elevs förmåga. För att stödja våra elever erbjuder vi särskilda undervisningsgrupper som komplement till den ordinarie undervisningen.

Våra arbetslag arbetar periodvis ämnesövergripande med eleverna för att ge dem mer tid att utveckla varje förmåga enligt läroplanen och för att skapa en "röd tråd" genom deras lärande.

På Hallernaskolan har alla elever tillgång till en Chromebook, som de använder både i undervisningen och efter skoldagen. Denna teknologi möjliggör skapandet av nya lärandemiljöer i samarbete med eleverna och bidrar till en ännu högre måluppfyllelse.

Vi strävar efter att skapa en trygg och lärande miljö för alla elever. Vårt dedikerade personalteam arbetar tillsammans för att ge eleverna möjlighet att pröva sina vingar och växa med sina uppgifter. På Hallernaskolan tror vi på att höga förväntningar leder till goda resultat och värderar respekt och lika värde för alla.

Vår vision för Hallernaskolan är att den ska vara en trygg och lärande miljö där eleverna trivs tillsammans och utbildas till världsmedborgare som är rustade för att möta framtidens utmaningar.

För våra elever från förskoleklass till årskurs 6 erbjuder skolan 14 klasser, fyra fritidshemsavdelningar och en klubb. Vår utemiljö är inbjudande för kreativa lekar och aktiviteter, och det används flitigt både under skoltid och fritid.

Vi har flera återkommande traditioner under läsåret, såsom Hallernaruset, hälsoveckan, sångsamlingar och "Rocka sockorna." Vid dessa tillfällen möts eleverna årskursöverskridande, och vår ambition är att skapa trygghet och sammanhållning.

Fyra gånger om året har vi gemensamma studiedagar för skolan och fritidshemmet, och vi informerar om dem minst två månader i förväg.

På vårterminen i årskurs tre genomförs nationella prov på vår skola, i likhet med alla andra skolor i Sverige. Dessa prov är en integrerad del av vår undervisning och ger oss insikt i hur väl vår undervisning fungerar och hur våra elevers resultat jämförs med andra skolor.

Schema

Här hittar du schema för Hallernaskolan. Välj skola och klass för se önskat schema.

Schema för Hallernaskolan Länk till annan webbplats.

Veckans måltider

Du kan ta del av veckans matsedel på skolmatens webbplats eller ladda ner appen Skolmaten till din telefon. Appen hittar du i App Store eller Google Play.

Veckans matsedel på skolmaten.se Länk till annan webbplats.

Om du är nyfiken på att veta mer om hur vi arbetar med skolmaten, läs mer här:

Mat i grundskolan

Frånvaroanmälan för grundskolan

Information om hur du gör en frånvaroanmälan hittar du på sidan för frånvaro och ledighet.

Vid sjukdom eller kortare frånvaro av annat slag, exempelvis tandläkarbesök, måste frånvaron anmälas till skolan. Det gör du som vårdnadshavare i Skola24.

Anmäl frånvaro på Skola24 Länk till annan webbplats.

Kontakta Hallernaskolan F-9

För att komma i kontakt med Hallernaskolan, kontakta kommunens kontaktcenter så guidar de dig till rätt peron, antingen via telefon eller vår e-tjänst.

Telefon: 0303-73 00 00

Kontakta oss

Gult fritids
072-73 62 038
072-74 32 036

Grönt fritids
072-74 02 039

Blått fritids
072-50 63 032

Rött fritids
072-70 32 035

Klubben
073-84 42 064

Besöksadress

Hallernaskolan F-6

Hallernaskolan F-6
Pressarevägen 3
444 52 Stenungsund

Hallernaskolan 7-9

Hallernaskolan 7-9
Hallernaleden 10
444 52 Stenungsund

Postadress

Stenungsund kommun
Hallernaskolan
444 82 Stenungsund

Vägbeskrivning till Hallernaskolan

Sidan uppdaterad: 2024-05-23

Hjälpte informationen på sidan?


Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du vill ha återkoppling
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.