Startsida för Stenungsunds kommun Arenan

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Startsida för Stenungsund arena

Google Translate

Translate the page to English with Google Translate. You can choose another language after the click Translate the page to English.

Tillgänglighet i och utanför Arenan

Vår ambition är att Stenungsund Arena ska vara en plats för aktivitet och hälsa för alla. Tillgängligheten av våra lokaler är därför viktig.

Flygfoto över arenan

Stenungsund Arena består av en nyare del med simhall, ishall, gym, bowling, café och restaurang. Denna del är ihopbyggd med den äldre delen som består av idrottshall, judo/brottningslokal samt bordtennislokal. Den gamla delen nås via idrottshallskorridoren.

Se översiktskarta och läs mer på:

Om Stenungsund Arena

Tillgänglighetsdatabasen

Delar av Stenungsund Arena finns med i tillgänglighetsdatabasen där du kan hitta detaljerad information om tillgängligheten till Närhälsans rehabmottagning, toaletter samt varmbassängen.

Tillgänglighetsdatabasen - Närhälsan Nösnäs Rehabmottagning Länk till annan webbplats.

Tillgänglighetsdatabasen - Närhälsan Nösnäs Rehabmottagning, bassäng Länk till annan webbplats.

Toaletter

Tillgänglighetsanpassade toaletter med skötrum finns i foajégatan, en vid bowlingen och en vid ishallsfoajén i bortre änden av foajégatan, samt en i idrottshallskorridoren. Det ligger även två tillgänglighetsanpassade toaletter utan skötbord utanför omklädningsrummen i ishallen, en i ishallens konferensrum och en utanför konferensrummet på andra våningen.

Rullstol

Hela arenan i markplan är tillgänglig för dig med rullstol.

Hiss

Det finns flera hissar i arenan. En i början av foajégatan som leder upp en våning till administration och en i idrottshallskorridorens bortre ände som leder ner en våning. En hiss vid ishallens spelarentré leder upp en våning till läktare samt omklädningsrum.

Läktarplatser

Det finns 3 särskilt avsedda platser för dig med rullstol i mitten av ishallens entréläktare.

A-hallen, stora idrottshallen, har platser som går att använda för rullstol på översta läktarplatsen, dock utan skyddräcken. Det går att komma till bottenplan med hiss.

Dörröppnare

Dörröppnare finns till alla dörrar, förutom toalett och dörr till hiss ner till bottenplan för att komma till idrottshallen.

Utegym

På utegymmet vid Stenungsund Arena finns 3 maskiner tillgänglighetsanpassade för rullstol.

Parkering

Det finns 3 stycken parkeringar med krav på tillstånd för rörelsehinder placerade 15 meter från entrén.

Kontrastmarkering

Glasytor vid entrédelar har kontrastmarkering. Hänvisningsskyltar i punktskrift finns vid stora entrén samt vid hissen längst till höger vid entrén till ishallen, vid hockeyns café samt en vid cafédelen utanför ishallen.

Ledar- eller assistanshundar

Ledar- eller assistanshundar är tillåtna att ta med till tillgänglighetsplatserna som finns i ishallen samt idrottshall. Kontakta gärna receptionen för frågor.

Kontakt Stenungsund Arena

Sidan uppdaterad: 2024-05-24

Hjälpte informationen på sidan?


Beskriv vad som felaktigt eller saknades

Ange din e-postadress om du vill ha återkoppling
Det du skickar till kommunen blir allmän handling. Du kan läsa mer om det på sidan offentlighetsprincipen.