Tillgänglighet i och utanför Arenan
Vår ambition är att Stenungsund Arena ska vara en plats för aktivitet och hälsa för alla. Tillgängligheten av våra lokaler är därför viktig.
Stenungsund Arena består av en nyare del med simhall, ishall, gym, bowling, café och restaurang. Denna del är ihopbyggd med den äldre delen som består av idrottshall, judo/brottningslokal samt bordtennislokal. Den gamla delen nås via idrottshallskorridoren.
Se översiktskarta och läs mer på:
Tillgänglighetsdatabasen
Delar av Stenungsund Arena finns med i tillgänglighetsdatabasen där du kan hitta detaljerad information om tillgängligheten till Närhälsans rehabmottagning, toaletter samt varmbassängen.
Tillgänglighetsdatabasen - Närhälsan Nösnäs Rehabmottagning Länk till annan webbplats.
Tillgänglighetsdatabasen - Närhälsan Nösnäs Rehabmottagning, bassäng Länk till annan webbplats.
Toaletter
Tillgänglighetsanpassade toaletter med skötrum finns i foajégatan, en vid bowlingen och en vid ishallsfoajén i bortre änden av foajégatan, samt en i idrottshallskorridoren. Det ligger även två tillgänglighetsanpassade toaletter utan skötbord utanför omklädningsrummen i ishallen, en i ishallens konferensrum och en utanför konferensrummet på andra våningen.
Rullstol
Hela arenan i markplan är tillgänglig för dig med rullstol.
Hiss
Det finns flera hissar i arenan. En i början av foajégatan som leder upp en våning till administration och en i idrottshallskorridorens bortre ände som leder ner en våning. En hiss vid ishallens spelarentré leder upp en våning till läktare samt omklädningsrum.
Läktarplatser
Det finns 3 särskilt avsedda platser för dig med rullstol i mitten av ishallens entréläktare.
A-hallen, stora idrottshallen, har platser som går att använda för rullstol på översta läktarplatsen, dock utan skyddräcken. Det går att komma till bottenplan med hiss.
Dörröppnare
Dörröppnare finns till alla dörrar, förutom toalett och dörr till hiss ner till bottenplan för att komma till idrottshallen.
Utegym
På utegymmet vid Stenungsund Arena finns 3 maskiner tillgänglighetsanpassade för rullstol.
Parkering
Det finns 3 stycken parkeringar med krav på tillstånd för rörelsehinder placerade 15 meter från entrén.
Kontrastmarkering
Glasytor vid entrédelar har kontrastmarkering. Hänvisningsskyltar i punktskrift finns vid stora entrén samt vid hissen längst till höger vid entrén till ishallen, vid hockeyns café samt en vid cafédelen utanför ishallen.
Ledar- eller assistanshundar
Ledar- eller assistanshundar är tillåtna att ta med till tillgänglighetsplatserna som finns i ishallen samt idrottshall. Kontakta gärna receptionen för frågor.
Sidan uppdaterad: 2024-05-24
Hjälpte informationen på sidan?
Har du en fråga du vill få återkoppling på, kontakta oss istället via vår digitala tjänst Kontakta kommunen Länk till annan webbplats..