Stenungsunds kommunvapen

Du är här:

Vid köp av värmepump rekommenderas att både produkt och installation köps via samma företag - det underlättar om något fel skulle uppstå efter köpet. Uppstår något fel, kontaktas säljaren, som kan utföra eller beställa lämplig service.
Den normala garantitiden är två år, därefter gäller reklamationsrätten i tre år enligt konsumentköplagen. Många köpare av värmepumpar har också tecknat en tilläggsförsäkring i butiken. Tilläggsförsäkringen täcker självrisk och årsavskrivning och gäller för skador där hemförsäkring träder in. Var noga med att läsa villkoren i både tilläggsförsäkringen och i hemförsäkringen.

För mer information och råd kan man vända sig till SVEP, Svenska värmepumpsföreningen. Det är en oberoende branschorganisation som har flertalet av landets tillverkare, importörer och återförsäljare som medlemmar. SVEP samarbetar med myndigheter och institutioner, tillhandahåller och sprider opartisk information, fungerar som remissinstans, administrerar branschstatistik, svarar för utbildning och certifiering av installatörer, utarbetar garantier i samråd med Konsumentverket samt administrerar VPN - Värmepumpbranschens Reklamationsnämnd.

Mer information om SVEPlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Bokmärk/Dela

Senast uppdaterad av Robert Andreasson, 2012-02-10

Besöksadress:
Strandvägen 15
444 31 Stenungsund

Postadress:
Stenungsunds kommun
444 82 Stenungsund

Växel: 0303-73 00 00
Fax: 0303-73 82 35
E-post: kommun@stenungsund.se

Org.nummer: 212000-1298
Bankgiro: 430-7203