Stenungsunds kommunvapen

Värmepumpar

Vid köp av värmepump rekommenderas att både produkt och installation köps via samma företag - det underlättar om något fel skulle uppstå efter köpet. Uppstår något fel, kontaktas säljaren, som kan utföra eller beställa lämplig service.

Den normala garantitiden är två år, därefter gäller reklamationsrätten i tre år enligt konsumentköplagen. Många köpare av värmepumpar har också tecknat en tilläggsförsäkring i butiken. Tilläggsförsäkringen täcker självrisk och årsavskrivning och gäller för skador där hemförsäkring träder in. Var noga med att läsa villkoren i både tilläggsförsäkringen och i hemförsäkringen.

För mer information och råd kan man vända sig till SVEP, Svenska värmepumpsföreningen. Det är en oberoende branschorganisation som har flertalet av landets tillverkare, importörer och återförsäljare som medlemmar. SVEP samarbetar med myndigheter och institutioner, tillhandahåller och sprider opartisk information, fungerar som remissinstans, administrerar branschstatistik, svarar för utbildning och certifiering av installatörer, utarbetar garantier i samråd med Konsumentverket samt administrerar VPN - Värmepumpbranschens Reklamationsnämnd.

Mer information om SVEPlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Enhetschef

Helena Maxon

Konsumentrådgivare

Harriet Hagman
0303-73 00 00
harriet.hagman@stenungsund.se

Budget- och skuldrådgivare

Ingela Pedersén
0303-73 82 79
växeln 0303-73 00 00
ingela.pedersen@stenungsund.se

Budget - och skuldrådgivare

Veronica Burman
0303-73 80 88
växeln 0303-73 00 00
veronica.burman@stenungsund.se

Senast uppdaterad av Robert Andreasson, 2015-11-19